Zvijezda priznala da je nezadovoljna u Unitedu: Želim igrati koliko je god moguće

Foto: EPA

CHRISTIAN ERIKSEN (32) je ove sezone upisao 21 nastup za Manchester United, odnosno proveo je 1130 minuta na terenu. Danski veznjak u tom je periodu postigao jedan i asistirao za dva gola, a u razgovoru za Tipsbladet priznao je da nije zadovoljan minutažom. Među ostalima, dio Eriksenove minutaže iznenađujuće je uzeo talentirani veznjak Kobbie Mainoo (18), koji je često igrao za prvi sastav u Premier ligi i FA kupu.

"Ranije sam potvrdio da nisam zadovoljan kada ne igram, ali nije da zbog toga noću ne mogu spavati. Momčad dobro igra i ja moram poštovati ulogu koju imam. Moram naporno raditi i biti spreman za svaku utakmicu, što i jesam. Sada lakše prihvaćam svoju ulogu.

Razgovarao sam s trenerom Erikom Ten Hagom o situaciji zbog koje nisam sretan. Želim igrati koliko je god moguće. Jesam i moram biti tu za ekipu. Rekao je da je on izabrao ekipu i da Kobbie igra jako dobro, kao i ostatak vezne linije. Dakle, postoji konkurencija za mjesto, što je i očekivano kada igrate u vrhunskom klubu", rekao je Eriksen.

Transfermarkt: Eriksenova vrijednost je 10 milijuna eura

Eriksenov ugovor s Unitedom vrijedi do ljeta 2025. godine. "Naravno, mogu biti zabrinut gledajući u dalju budućnost jer želim igrati što više, ne želim sjediti na klupi, ali zasad me to ne zabrinjava. Poštujem što se ekipa ne mijenja kada se pobjeđuje", dodao je iskusni Danac, koji se na Europskom prvenstvu 2021., tijekom utakmice s Finskom, srušio nakon zatajenja srca.

Tijekom oporavka raskinuo je ugovor s milanskim Interom, na pola sezone potpisao s Brentfordom, a potom u ljeto 2022. stigao u Manchester United. Uz spomenute klubove, tijekom vrhunske karijere nastupao je i za Ajax te Tottenham. Transfermarkt mu danas procjenjuje vrijednost na deset milijuna eura.

United je šesti u Premier ligi, a igrat će i polufinale FA kupa

Manchester United nalazi se na šestome mjestu Premier lige, u Ligi prvaka nije prošao grupnu fazu, dok je u FA kupu prošao Liverpool u četvrtfinalu te će u polufinalu igrati protiv drugoligaša Coventryja.

Pročitajte više