Zvijezda Uniteda i Švedske uvjerila Belgijance da nogomet nema smisla nakon tragedije

Foto: Profimedia

DVIJE osobe ubijene su sinoć iz vatrenog oružja u glavnom gradu Belgije Bruxellesu. Napad se dogodio u briselskom naselju Ieperlaan, u centru grada. Žrtve napada su bili švedski navijači koji su u glavni grad Belgije došli na kvalifikacijsku utakmicu za Euro. Napadač je jutros ubijen u akciji belgijske policije. 

Utakmica između Belgije i Švedske počela je prema predviđenom terminu od 20:45 jer igrači Švedske nisu znali da se dogodila tragedija. Informacija je do njih stigla tijekom poluvremena, a kapetan Švedske Victor Lindelof je u dogovoru sa suigračima i igračima Belgije odlučio da nema smisla da se susret nastavi nakon tragedije. 

Lindelof razgovarao s belgijskim igračima o prekidu 

"Pokušao sam razgovarati sa svim igračima o tome kako se osjećaju. I tada sam osjetio da želim razgovarati s belgijskim igračima. Objasnio sam im situaciju. Bili smo vrlo jasni da ne želimo nastaviti i oni su to potpuno razumjeli'', rekao je branič Manchester Uniteda pa je dodao:

''Neki naši igrači su na stadionu imali obitelj i prijatelje i bili smo zabrinuti za njih. Željeli smo stupiti u kontakt s njima da vidimo je li sve u redu i jesu li dobro.''

''U kakvom svijetu danas živimo?''

Izbornik Švedske Janne Andersson, koji će napustiti klupu nakon što se Švedska nije uspjela kvalificirati za Europsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine, rekao je: 

''Sišli smo u našu svlačionicu na poluvremenu i dobili smo ovu informaciju. Osjećao sam  da je ovo potpuno nerealno. U kakvom svijetu danas živimo? Osjećam se nevjerojatno tužno. Onda su momci počeli razgovarati da ne žele nastaviti i složio sam se s njima. Iz poštovanja prema žrtvama i njihovim obiteljima."

Lindelof se danas obratio fanovima na društvenim mrežama povodom tragedije. 

''Šokiran sam i shrvan užasnim događajem u Bruxellesu gdje su nakon brutalnog napada ubijeni švedski navijači. Ostao sam bez riječi zbog okrutnosti i nečovječnosti te želim izraziti najdublju sućut obiteljima i prijateljima pogođenih. U isto vrijeme, mislim na sve navijače u Belgiji. Nitko nikada ne bi trebao ići na nogometnu utakmicu i osjećati se nesigurno dok podržava svoj tim'', napisao je. 

Pročitajte više