RUKOMET

Zvonimir Bilić: Štrlek i Gobac znaju što se događalo. Sigurno ima nešto dublje

Foto: Hina

LINO ČERVAR, Zoran Gobac i Domagoj Duvnjak održali su danas zadnju konferenciju za medije na kojoj je objavljen konačan popis putnika na Euro. Hrvatska sutra ujutro putuje u Graz. Posebna tema ove konferencije za medije bio je Manuel Štrlek čije je izostavljanje iz reprezentacije komentirao gazda hrvatskog rukometa, Zoran Gobac.

''Počele su se događati scene koje do sada nisu bile bliske i mi smo morali neke stvari još jednom upozoriti što će se dogoditi. Budite sigurni da nema povratka. Ni pod cijenu rezultata ni pod cijenu ničeg drugoga. Ako nisi zadovoljan sa statusom, ne govorim samo o Manuelu, ako nisi klapa, onda nećeš biti tu. Neće nam igrači određivati tko će biti izbornik i tko će igrati. Ako to ne rade u Kielceu, Veszpremu, e onda neće ni u reprezentaciji. Puno većih igrača je bilo od Manuela u reprezentaciji, a jednom Ivanu Baliću i Iztoku Pucu tako nešto nikad ne bi palo na pamet'', kazao je Gobac, a onda je počeo o planovima i ciljevima za Euro:

''Ovaj put smo bili šokirani kad se ovo dogodilo, ali moramo to prihvatiti. Tko god bude izbornik poslije Line Červara, neće biti onog 'novi izbornik pa ću se ja vratiti', Manuel je izabrao put bez povratka. On neće igrati za nas. Glavni cilj je plasman na Igre. Daj bože da osvojimo medalju, ali svjesni smo kakva je situacija. Igrači moraju biti svjesni da je reprezentacija ispred klubova gdje oni igraju za pare. Ovdje ne igraju za pare, ovdje igraju za možda buduće pare'', dodao je Gobac i zatvorio Štrleku vrata reprezentacije. 

Nitko ne prati rukomet

Komentar na ove izjave šefa hrvatskog rukometa tražili smo od nekoliko bivših reprezentativaca. Nekoliko njih imalo je isključene mobitele, nekima su mobiteli zvonili bez odgovora, a neki su nam se javili i ustvrdili kako ne prate rukomet pa ne mogu komentirati ovu situaciju. 

"Nitko ne mora igrati za reprezentaciju"

Zvonimir Bilić javio nam se i odmah istaknuo kako ni on ne prati zbivanja oko rukometa, ali kad smo ga uputili u ono što je Gobac rekao, poručio je da se na to može samo nasmijati. Nakon toga je ipak bio opširniji.

"Moram vam priznati da ne pratim rukomet i zbivanja oko njega, okrenuo sam se drugim stvarima u životu", rekao nam je Zvonimir Bilić pa ipak komentirao situaciju oko Štrleka i Gobca:

"Nitko ne mora igrati za reprezentaciju, to je takav sustav. Mi smo svi uvijek htjeli, ali ako se ne slažeš s trenerom ili suigračima, onda je u redu da se makneš. Nekad kasnije se onda možeš i vratiti. Za reprezentaciju se igra s guštom, ali očito je da se ovdje odvija nešto dublje od onog što mi znamo. Znam Štrleka otkad se rodio, ali tu ima nešto dublje. Oni to međusobno znaju. Glupo je da se prepucavaju preko novina, bilo bi dobro da se poslože i da na Euro idu oni koji su stvarno najbolji", zaključio je Bilić.

Čekanje medalje

Podsjetimo, Štrleka nije bilo ni na posljednjem okupljanju za prijateljske utakmice protiv Njemačke, a čini se da je njegovom igranju za reprezentaciju nažalost došao kraj.

Hrvatska od 2016. čeka medalju s velikih natjecanja, no po novi uspjeh će morati bez lijevog krila mađarskog Veszprema koje je Hrvatsku puno puta vadilo iz nemogućih situacija i redovno bilo među najboljim strijelcima na velikim natjecanjima. Hrvatska po medalju ide bez igrača koji je u 160 nastupa za reprezentaciju zabio 588 golova.

Reprezentacija će sutra krenuti u 9:00 sati iz zagrebačkog hotela Panorama prema Grazu koji je domaćin našoj A skupini u kojoj su osim Hrvatske reprezentacije Crne Gore, Bjelorusije i Srbije. Prvu utakmicu izabranici Line Červara odigrat će u četvrtak 9. siječnja u 20:30 sati, protiv Crne Gore.

Pročitajte više