Zvuči kao zezancija: Japanci našli Iniestina dvojnika da zadovolje pun stadion

Foto: EPA-EFE

DOLAZAK Andresa Inieste u Vissel Kobe potpuno je zapalio nogometnu javnost u Japanu.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena odigrao je dvije utakmice za svoj novi klub, ali je propustio onu prekjučerašnju u gostima kod Cerezo Osake. Iniesta je nakratko otputovao u Španjolsku kako bi pomogao obitelji da se doseli u Kobe i olakšao im selidbu.

No iako je dobio dozvolu kluba za odlazak, njegov put u Španjolsku se malo odužio zbog čega je Iniesta u očaj bacio FC Tokyo koji u nedjelju dočekuje Vissel. Domaćini su zbog najavljena dolaska bivšeg igrača Barcelone prvi put nakon tri godine rasprodali stadion i bili su silno razočarani nakon što im je rečeno da Iniesta ipak neće igrati.

Budući da u Japanu ništa ne može biti prepušteno slučaju, FC Tokyo nije želio razočarati svoje navijače pa se dosjetio kako da spasi situaciju. Čelnici tog kluba unajmili su Iniestina dvojnika koji će se u dresu Vissela s brojem 8 s klupskom maskotom slikati s navijačima prije utakmice i tako im barem malo olakšati činjenicu da Iniesta neće igrati.

"Iniesta 2.0" uopće ne sliči na pravog Iniestu. Za početak, iz jednostavnog razloga što je njegov dvojnik Japanac, da ne navodimo ostale razloge. Vissel Kobe poručio je navijačima da se Iniesta brzo vraća u Japan te da će uskoro ponovno biti u prvoj momčadi.

Njegov klub je trenutačno peti na tablici s 15 bodova manje od vodeće Hirošime.

Pročitajte više