10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Profimedia, privatna arhiva

INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Zagreb je dobio Bark Park, vlasnici pasa su oduševljeni: "Ovo je trebalo Hrvatskoj"

Bili smo u Bark Parku kod okretišta Prečko koji vodi mladi Holden Kekez (26). Do Bark Parka možete doći s okretišta Prečko gdje morate pratiti makadamsku cestu i zatim skrenuti lijevo na stazu koja vodi prema parku. Pričali smo s Kekezom o tome kako je došao na ideju otvaranja ovakvog parka.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Dečko u kolicima strpljivo čekao nadajući se fotki s Modrićem. Želja mu je ispunjena

Više od 4000 navijača pratilo je otvoreni trening hrvatske reprezentacije na Volksparkstadionu u njemačkoj bazi u Neuruppinu. Među njima je bio i jedan dečko u kolicima, koji je strpljivo čekao pokraj travnjaka nadajući se da će dobiti fotografiju s Lukom Modrićem.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. Patrik u Zagrebu izašao iz vozila i pomogao Marici prijeći zebru

Patrik Matić iz Zagreba nedavno je svojom gestom oduševio gospođu Maricu Koprivnjak.

Pomogao joj je da usred gužve u gradu sigurno prijeđe cestu. Marica je, naime, u kolicima. Patrik ju je ugledao dok je čekala na zebri, no nitko joj nije htio stati pa je izašao iz vozila i odveo je preko ceste.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7.  Hrvatska je svjetski sveučilišni prvak u futsalu, u finalu deklasirala Brazil

Hrvatska sveučilišna futsalska reprezentacija ostvarila je fantastičan uspjeh i osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Kini. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Američki tiktoker stigao u Hrvatsku: "Kako da se vratim kući kad sam vidio ovo?"

22-godišnji Amerikanac Gabe Escobar, kojeg na TikToku prati više od tri milijuna ljudi, stigao je u Hrvatsku i - jako je sretan. Hrvatsku je opisao kao jednu od najljepših zemalja u kojima je ikad bio, a njegova prva objava iz Hrvatske nastala je na plaži u Dubrovniku koja je Gabea uvjerila da je Hrvatska idealna zemlja za život.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Kafić u Puli ugostio plesače i tim Due Lipe: "Bilo nam je neopisivo zadovoljstvo"

Old City Bar, koji se nalazi na Danteovom trgu u Puli, pohvalio se na društvenim mrežama kako su se u njihovom objektu družili plesači i tim Due Lipe, koja je nastupala u pulskoj Areni.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Konobar koji je oduševio regiju: Hotel me nagradio, a ispoštovao me i Iličić

Konobar Dušan Đorđević oduševio je regiju nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimku njega na poslu u niškom hotelu Nais. Razgovarali smo s 23-godišnjim Dušanom i saznali više o njemu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Roko Farkaš (19) je nova hrvatska atletska senzacija. Sada kreće u ludu misiju

Iako je najveća hrvatska zvijezda na Europskom atletskom prvenstvu u Rimu bila Sandra Elkasević, koja je sedmi put zaredom osvojila kontinentalno zlato, proteklog je vikenda u hrvatskim medijima zabljesnulo ime Roka Farkaša. Taj 19-godišnjak iz Nedelišća, zagrebački student i član AK Slobode iz Varaždina, srušio je 43 godine star državni rekord na 200 metara.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Petar (9) je državni prvak u mentalnoj aritmetici

9-godišnji Petar Andačić ponovo je državni prvak u mentalnoj aritmetici ALOHA. Tu je titulu osvojio treću godinu zaredom. Prije dvije godine prvo je mjesto dijelio s Patrikom Čudićem, a prošle je godine, baš kao i ove, naslov državnog prvaka ponio samostalno.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Hrvatski borci ispisali povijest. Imamo prvakinju i prvaka svijeta u Muay Thaiju

Hrvatska reprezentacija u tajlandskom boksu ili Muay Thaiju ispisala je povijest, sa Svjetskog prvenstva u grčkom Patrasu vraća se sa zlatom u muškoj i ženskoj konkurenciji. Helena Jurišić je u kategoriji do 75 kilograma došla do svog čak četvrtog svjetskog zlata.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.