12. dani hrvatskoga filma od 11. do 16. ožujka

Ovogodišnji dvanaesti Dani hrvatskog filma (DHF) održat će se od 11. do 16. ožujka u zagrebačkom Studentskom centru i Teatru andTD, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Novost su tog hrvatskog festivala srednjometražnog i kratkometražnog filma prijepodnevne projekcije filmova za novinare, istaknuo je tajnik direkcije DHF-a Mladen Martić.

Na festivalu će se moći vidjeti 115 filmova svrstanih u nekoliko kategorija - igrani, dokumentarni, eksperimentalni, animirani filmovi, te glazbeni spotovi i namjenski film.

Ti su filmovi odabrani u konkurenciji od 213 prijavljenih filmova, rekao je Martić.

Festival će završiti dodjelom nagrade ´Oktavijan´ (nagradom Hrvatskog društva filmskih kritičara), zatim nagradama žirija DHF-a i to za najbolju režiju, scenarij, kameru, glazbu, montažu, debitanta i producenta, te velikom nagradom - Grand prix.

Bit će dodijeljene i ´Zlatna uljanica´, nagrada žirija Katoličkog tjednika ´Glasa koncila´, zatim nagrada ´Kodak´ za najbolji snimateljski rad, nagrada Hrvatskog društva filmskih redatelja za redatelja u dobi do 30 godina ´Jelena Rajković´, te godišnja nagrada Hrvatskog društva filmskih kritičara ´Vladimir Vuković´.

Pročitajte više