14.75 milijuna otvaranja: Hrvatska je izbore pratila na Indexu

INDEX je i na dan izbora bio uvjerljivo najčitaniji portal u Hrvatskoj. Stranice Indexa 17. travnja otvorili ste čak 14 milijuna 755 tisuća puta, prema jedinom relevantnom mjerenju statistika u Hrvatskoj, DotMetricsu.

To je više nego što četiri portala koja su plasirana odmah ispod Indexa imaju zajedno. Prema DotMetmetricsu, oni zajedno imaju 12 milijuna 683 tisuće pageviewsa.

Index je na dan izbora posjetilo milijun i 108 tisuća različitih ljudi, a vijest koja je objavljena u 20 sati na dan izbora, u kojoj se od 21 sat moglo pratiti rezultate izbora uživo, otvorena je čak 943 tisuće puta.

I dan nakon izbora Index je također bio uvjerljivo najčitaniji portal s 13 milijuna 982 tisuće otvaranja, dok je drugoplasirani portal imao 6 milijuna 244 otvaranja, a treće plasirani 2 milijuna 859 tisuća. Ove brojke se odnose samo na posjetitelje iz Hrvatske.

Web stranice Styria grupe ne sudjeluju u istraživanju, no prema javno dostupnim mjerenjima, njihova dva news portala na dan izbora nisu imala niti 10 milijuna otvaranja zajedno.

Index je već godinama najčitaniji

Već na parlamentarnim izborima 2015. godine Index je dan nakon izbora bio najposjećeniji s rekordnih 6.4 milijuna pageviewsa. Godinu kasnije, u rujnu 2016. godine, na izvanrednim parlamentarnim izborima Index je također dan nakon izbora bio otvoren gotovo 2 milijuna puta više od drugog najjačeg portala prema DotMetricsu.

2019. godine tijekom predsjedničkih izbora imali smo tada rekordnih 7.6 milijuna otvaranja, što je više nego drugoplasirani i trećeplasirani portal u istraživanju zajedno. Na dan parlamentarnih izbora 5. srpnja 2020. godine imali smo gotovo 11 milijuna otvaranja.

Index je najposjećeniji hrvatski portal i prema neovisnom globalnom istraživanju posjećenosti SimilarWeb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.