14-godišnjakinja u Portoriku ubola 37 školskih kolega iglom

Foto:

PORTORIKANSKE vlasti javile su kako je jedna 14-godišnjakinja na školskom dvorištu krenula u divlji pohod, i svojih 37 kolega ubola iglom za injekcije, prenosi agencija AP.

Napad se dogodio za vrijeme pauze za ručak u osnovnoj školi u obalnom gradu Arroyu na jugu Portorika, a jedna svjedokinja opisala je kako je mlada napadačica dotrčala do jednog đaka, ubola ga, pa otrčala do drugog i ubola ga, i tako unedogled, kao da je sve to igra.

Zasad je nepoznato je li igla bila ičime zaražena i bit će izvršeni testovi kojima će se ustvrditi eventualna kontaminacija. Žrtve nesvakidašnjeg napada, u pratnji potresenih roditelja okupljene su kako bi ih se testiralo na HIV i hepatitis C, te kako bi im se dali preventivni lijekovi.

Žrtvama također pomažu i psihološki savjetnici, dok su djelatnici socijalne službe ispitivali 14-godišnjakinju kako bi ustvrdili njezin povod za takav napad.

Protiv djevojčice još nisu podignute nikakve optužbe, no isključena je iz škole, a policajcima je prvotno rekla kako je iglu pronašla, no kasnije je promijenila iskaz i rekla da je ukrala neupotrebljenu iglu za vrijeme posjete rođaku u bolnici.

Ravnateljica škole nije bila dostupna za komentiranje slučaja.

Pročitajte više