15-godišnjak pretučen za vrijeme školskog odmora: U Domu zdravlja odbili mu pružiti pomoć!?

Foto: Goran Mehkek/Cropix

MAJKA 15-godišnjeg Valentina iz Novog Zagreba napisala je na Facebooku kako je zgrožena onim što se dogodilo njihovoj obitelji! Ne može vjerovati da svi peru ruke od događaja u kojemu je teško ozlijeđen njen sin, ni kriv ni dužan!

"Valentin je učenik 1b razreda, srednje graditeljsko tehničke škole u Novom Zagrebu, ima 15 godina i pod odmorom u pola sedam pretučen je pred školom. Odvezen je Hitnom pomoći u Novu bolnicu na odjel maksilofacijalne kirurgije s teškim tjelesnim ozljedama lica. Smrskana mu je jagodična kost i kosti oko oka, i ima težak potres mozga. Morao je na operaciju.", napisala je mama Vlatka.

Dodaje kako je napadač učenik 2. razreda iste škole koji mu je to napravio jednim jedinim udarcem jer dečko trenira boks! "Poslije napada dečko se vratio na sat kao da ništa nije bilo, i bio je na satu dok policija nije došla po njega, odvela ga na ispitivanje i pustila doma.", prepričava majka.



"Valentina su tri prijatelja odnijela u Fom zdravlja preko puta, u kojem mu je medicinsko osoblje odbilo dati prvu pomoć, a niti su htjeli pozvati Hitnu pomoć, nego su djecu poslali van i rekli neka oni zovu Hitnu, meni je to neshvatljivo, što su oni i napravili i ponovo ga odnijeli pred školu gdje su dočekali Hitnu i tada je Hitna zvala policiju. Dok je Valentin bio u vozilu, prijatelji od napadača su prijetili Valentinovim prijateljima ako što kažu da će završiti kao i Valentin.", zgrožena je majka.

Dodaje kako su bili u tom Domu zdravlja i našli tu medicinsku sestru koja je potvrdila da ona nije dužna dati prvu pomoć i zvati hitnu jer se to nije dogodilo u njihovim prostorijama?!

"Bili smo i u školi jer nas nitko nije kontaktirao iz škole osim razrednice koja je zvala od doma. Bili su jako rezervirani i čini mi se da svi peru ruke od toga. Navodno se sve dogodilo zbog bivše djevojke napadača koja slučajnim rasporedom sjedenja sjedi u klupi sa Valentinom, što se dotičnom nije svidjelo. Razrednica je rekla da je ona  tako napravila raspored. Valentin je inače sportaš, rukometaš već godinama, miroljubiv je, empatičan, pravedan,veselo je i društveno dijete.", poručuje mama Vlatka.

Pročitajte više