15-godišnja Britanka smrtno stradala kada joj se šal zapleo među kotače go-karta

15-GODIŠNJA Britanka smrtno je stradala u bizarnoj nesreći prilikom vožnje go-karta u jednom zabavnom parku u Hong Kongu, kada se njezin dugački šal zapleo među kotače vozila i zadavio je, prenio je britanski Telegraph.

Djevojčica, čiji se identitet zbog maloljetnosti ne navodi, a koja je bila učenica tamošnje internacionalne škole, stigla je u zabavni park u srijedu poslijepodne zajedno sa još šest svojih prijatelja kako bi proslavila kinesku Novu godinu.

Neopreznost skrivila bizarnu smrt

Sjeli su u automobile i krenuli se utrkivati pistom, no vozilo žrtve ubrzo je skrenulo sa piste i naglo se zaustavilo kad su se krajevi dugačkog šala, koji je djevojčica nosila omotan oko vrata, upetljali među kotače i zablokirali ih.

Službenici koji su priskočili u pomoć pronašli su djevojčicu u besvjesnom stanju, no proglašena je mrtvom odmah po dolasku u bolnicu 45 minuta nakon nesreće.

Policijska istraga je pokazala da je uzrok smrti davljenje šalom oko vrata. Istragom je obuhvaćeno i funkcioniranje same karting staze, za koju je ustanovljeno da radi u skladu sa međunarodno prihvaćenim standardima sigurnosti

Go-kart vozila, koja mogu postići brzinu i do 90 kilometara na sat, prema pravilima sigurnosti mogu voziti djeca koja su navršila 11 godina starosti, ali uz pismeno odobrenje roditelja.

Pogibija koja podsjeća na davnu tragičnu smrt Isadore Duncan

Ova bizarna smrt mlade Britanke neodoljivo podsjeća na još jednu sličnu tragediju kojoj je također kumovao dugački šal kao smrtonosni modni detalj.

Naime, 1927. godine na identičan je način, vozeći se u otvorenom sportskom automobilu svojeg prijatelja, u Francuskoj poginula tada svjetski poznata američka plesačica, avangardna kreatorica modernog plesa Isadora Duncan, poznata i kao svojedobna velika ljubav i nepresušna muza legendarnog ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina.

Pročitajte više