16-godišnji sin Kadirova imenovan u streljački vod

Foto: Profimedia

Adam Kadirov, 16-godišnji sin čečenskog vođe Ramzana Kadirova, koji je ove godine snimljen kako tuče zatvorenika u pritvoru, imenovan je za promatrača u novom bataljunu koji je dio snaga ruskog Ministarstva obrane, javlja Reuters.

Adam Kadirov, koji je prošli tjedan napunio 16 godina i koji je nedavno imenovan očevim glavnim tjelohraniteljem, snimljen je u rujnu kako šakama i nogama udara zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana. Ramzan Kadirov, vjerni saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je tada da je ponosan na svog sina i da poštuje Adama jer je stekao "ideale časti, dostojanstva i obrane svoje vjere".

Adam Delimkhanov, koji je na čelu čečenske divizije Ruske nacionalne garde i također je član ruskog parlamenta, rekao je da je mladi Kadirov imenovan promatračem streljačkog voda.

"Ovo je imenovanje prirodni rezultat Adamovih značajnih zasluga u održavanju vjerskih, obiteljskih i kulturnih vrijednosti našeg naroda", rekao je Delimkhanov, koji se smatra drugim najvišim dužnosnikom Čečenije nakon Kadirova.

Čečenski streljački vod osnovan je ranije ovog mjeseca, tvrde ruski državni mediji. Sada je dio snaga ruskog Ministarstva obrane. Ramzan Kadirov, koji vlada Čečenijom od 2007., poslao je tisuće svojih boraca u Ukrajinu od početka ruske invazije u veljači 2022.

Pročitajte više