DALMATINSKO MEĐUGORJE 17-metarska Gospa u Primoštenu bit će optočena zlatom

Foto: Facebook

GRADNJA 17-metarske Gospa iznad Primoštena ulazi u završnu fazu.

Inače, kip primoštenske zaštitnice Gospe od Loreta, bit će obložen mozaikom od zlata, srebra i bojanog stakla. Najveći je takav spomenik na svijetu, a za vrijeme jakog sunca će biti vidljiv sve do Loreta u Italiji.

Općina Primošten se na svojoj Facebook stranici  hvalila i kako je za izgradnju 17-metarske Gospe "blagoslov" dao i papa Franjo.

>> Petrina gradi ogroman kip gospe iznad Primoštena, dobiva li Međugorje konkurenciju?

Osim toga, nedavno su u Primoštenu boravili i predstavnici talijanskog projekta 'Cammini Lauretani' s kojima je Općina dogovorila nastavak suradnje, što znači da će se primoštenska Gospa naći na međunarodnim hodočasničkim rutama marjanskih svetišta. Spajanjem različitih vjerskih lokacija, nastojat će povećati vjerski turizam.

Dodatni sadržaji

"Kip će iz radionice u Zagrebu biti transportiran tijekom idućeg tjedna, a postavljanje kipa i uređenje okoliša na brdu Gaj će biti dovršeno do početka svibnja. Željeli smo da svetište bude otvoreno do 10. svibnja kada slavimo blagdan primoštenske zaštitnice Gospe od Loreta, tako da će kip biti blagoslovljen 6. svibnja i to uz skromnu ceremoniju", kratko je najavio načelnik Stipe Petrina, koji nije želio previše otkrivati, već je izjavio da će ljudi sve vidjeti kada kip bude postavljen.

Stipe Petrina najavio je da će se u drugoj fazi uređenja, vjerojatno tijekom iduće godine, oko svetišta na brdu Gaj izgraditi dodatni sadržaji poput suvenirnice, kafića i sanitarnog čvora, javlja ŠibenikIn.
 

Pročitajte više