2. konvencija hrvatskih izvoznika

U PONEDJELJAK, 22. siječnja 2007., u Hotelu Westin u Zagrebu održat će se 2. konvencija hrvatskih izvoznika pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Konvenciju organizira udruga Hrvatski izvoznici s partnerima: Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Financijskom agencijom i Agencijom za promicanje izvoza i ulaganja.

I ovoga puta Konvencije će na jednom mjestu okupiti gospodarstvenike, predstavnike državnih institucija, privatnog i javnoga sektora te medija, odnosno sve one koji se u Hrvatskoj na ovaj ili onaj način bave pitanjem izvoza.

Glavna tema 2. konvencije je projekt Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva HIO - Hrvatska izvozna ofenziva, čiju će strategiju predstaviti ministar Branko Vukelić. Raspravu o projektu HIO otvorit će predsjednik HGK Nadan Vidošević, predsjednik HUP-a Emil Tedeschi, predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev te predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić.

Program obuhvaća i pet paralelnih radionica. Teme četiri od njih vezane su uz ciljeve Hrvatske izvozne ofenzive: Podrška izvoznicima; Promjena strukture izvoza; Stvaranje 6 clustera za izvoz po principu "top down" te Povećanje konkurentnosti proizvodnje repromaterijala i komponenti za složene proizvode. Peta radionica vezana je uz izvoznicima uvijek aktualnu temu Financiranje izvoza i osiguranje izvoznih potraživanja.

Više o programu 2. konvencije hrvatskih izvoznika možete pronaći na web stranicama www.izvoz.hr i www.hrvatski-izvoznici.hr.

Pročitajte više