20-godišnjak u Zagrebu prodao stanove koji ne postoje, ukrao je milijune

O MLADIĆU koji je na području Zagreba prevario više ljudi tako što im je prodao stanove koji ne postoje već se pisalo.

U prvom navratu pričalo se o materijalnoj šteti od 600.000 kuna. No, policija je otkrila još nekoliko slučajeva. 20-godišnjak je, naime, prevario još nekoliko ljudi, i to za oko 2.3 milijuna kuna. To je iznos koji su mu uplatili za stanove koji, kako se na kraju ispostavilo, ne postoje.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke daljnjim intenzivnim i ustrajnim provođenjem kriminalističkog istraživanja, tijekom kojeg je već potvrđena sumnja da je 20-godišnjak oštetio tri osobe za više od 600.000 kuna, sada su potvrdili i sumnju da je 20-godišnjak počinio više kaznenih djela „Prijevara“ i kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“ na štetu četiri muškaraca starosti 41, 57, 41 i 79 godina te dvije ženske osobe starosti 58 i 59 godina", piše policija.

Onda su objasnili što se dogodilo. Mladić je ljudima pokazivao lažne nacrte, a oni su potpisivali ugovore o kupnji.

"Naime, sumnja se da je 20-godišnjak oštećene dovodio u zabludu da će na području zapadnog dijela Zagreba izgraditi stambenu zgradu i to tako da im je prikazivao krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, krivotvoreni ugovor o ortaštvu, krivotvoreni ugovor s izvođačem radova te krivotvorene uplate o kupovini keramičke opreme", pojašnjava policija.

Nadalje, oštećene osobe su ujedno potpisivale ugovore o kupnji stanova u još neizgrađenoj stambenoj zgradi te su na račun trgovačkog društva u vlasništvu osumnjičenog, u kojem je on također i direktor, uplaćivali avanse za kupnju stanova.

"Materijalna šteta pričinjena ovim navedenim kaznenim djelima iznosi oko 2.3 milijuna kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a nakon što je već prethodno kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu, policijski su službenici o svemu do sada utvrđenom posebnim izvješćem obavijestili Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu", stoji u priopćenju policije.

Pročitajte više

 

Pročitajte više