20-godišnjakinja se prostituirala za oko 3000 kuna mjesečno

ZAGREBAČKA policija privela je dvojicu svodnika koji su podvodili dvije djevojke, od 20 i 21 godinu, na području Zagreba. Mlađa je od listopada prošle godine do srpnja 2007. zaradila oko 60 tisuća kuna, koje je dijelila na pola sa svodnicima, saznajemo od PUZ-a.

Sve je počelo u Bjelovaru u travnju prošle godine, kada je dvadesetogodišnjakinja upoznala prvoosumnjičenog dok je radila u kafiću kao konobarica.

Nekoliko mjeseci kasnije, ona ostaje bez posla, i 31-godišnjak joj nudi da se preseli kod njega u Zagreb. dogovorili su se da će joj pronalaziti mušterije kojima će ona pružati seksualne usluge.

600 kuna na sat dijelila sa svodnicima

U stan na Trešnjevci, bivša konobarica iz Bjelovara se uselila u listopadu, a svodnik je u oglasniku ostavio svoj i njezin broj telefona. Klijente bi viđala isključivo u lokacijama koje osiguraju oni, a svodnik bi ju odvezao do tamo, unaprijed uzeo novac, 600 kuna po satu, i još dodatno naplatio ako je udaljenost na kojoj se nalaze veća.

Djevojku je do odredišta vozio i njegov 42-godišnji prijatelj, drugoosumnjičeni, i ugovarao joj sastanke, pa je i s njim dijelila zaradu. Preselili su se dva puta, najprije na Malešnicu, a zatim na Siget.

U međuvremenu, djevojka iz Bjelovara upoznaje i drugu prostitutku za koju se "brinu" ova dvojica, godinu dana stariju od nje i saznaje samo njezin nadimak.

Njih su dvije u razdoblju od ožujka do sredine srpnja ove godine seksualne usluge pružale u stanu u centru Zagreba, dok sve nije otkrila policija. Dvojica svodnika privedeni su istražnom sudu Županijskog suda uz posebno izvješće.

A.B.
Foto: AFP

Pročitajte više