20-godišnji homoseksualac namjerno širi HIV

30-GODIŠNJI Damir tvrdi kako ga je bivši partner zarazio HIV-om kada u seksualnoj orgiji nije htio koristiti kondom. Zna da je HIV pozitivan, ali unatoč tome i dalje namjerno širi virus.

Njegov bivši partner je 20-godišnji Zagrepčanin koji je u homoseksualnim krugovima poznat kao "blago feminizira", nježnih, dječjih crta lica", a Damir za njega kaže da je bebast. Osim što se šokirao činjenicom da je zaražen, brine ga što očito nije jedini kojeg će bivši ljubavnik zaraziti.

"Završio sam na psihijatriji i mislio se ubiti. Kako radim u državnom poduzeću, moji šefovi su saznali da sam gay i savjetovali mi da se maknem s posla. Sada traže moju medicinsku dokumentaciju pa će saznati da sam HIV pozitivan." – rekao je za 24sata.

Iako mu se virus razmnožio na 300.000 kopija u dl krvi, organizam se još uvijek bori. Ogorčen je svim što mu se dogodilo kao i činjenicom da nema nikakve budućnosti nakon sve izvjesnijeg otkaza.

Siguran seks je, kaže, u gay populaciji prava rijetkost. "Mnogi taje, a još više ih ni ne razmišlja o mogućnosti zaraze." – dodaje.

"Brine me što kod nas ova populacija nije odgovorila na niz preventivnih mjera koje provodimo. Apeliram na sve da u što većoj mjeri izbjegavaju nesiguran seks." – rekla je za 24sata prog. Dr. Ira Gjenero Margan, voditeljica službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ipak, iako je najveći rizik u gay populaciji, ona ne vjeruje da netko svjesno širi virus.

Foto: 24sata

Pročitajte više