24-godišnjak iz BiH prebacivao ilegalce iz Somalije i Maroka u Hrvatsku, uhvaćeni i ilegalci iz Tunisa i Pakistana

JUČER je oko 8.50 sati na šumskom predjelu "Spačva" policija zatekla 24-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina iz Brčkog u prebacivanju ilegalaca preko državne granice, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

U kombiju Volkswagen Transporter pronađeno je 10 stranih državljana- devet državljana Somalije i jedan državljanin Maroka. Svih deset stranaca nezakonito je prešlo državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.

24-godišnji bosanskohercegovački državljani, uz kaznenu prijavu zbog protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, sinoć je u 23 sata predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Uhvaćeni i ilegalci iz Tunisa i Pakistana

Ranije tijekom jučerašnjeg jutra, oko 7.05 sati, u blizini naplatnik kućica "Spačva" na autocesti A3, zatečena su i uhićena četvorica stranih državljana - dvojica državljana Tunisa i dvojica državljana Pakistana. Utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.

Pročitajte više