24-godišnji osumnjičenik za iznudu pokušao skočiti kroz prozor s drugog kata zgrade osječkog suda

Screenshot: Google Maps/Street View

JUČER je oko 13.30 sati u zgradi Županijskog suda u Osijeku došlo do neobičnog pokušaja bijega, piše Glas Slavonije. Nakon što je priveden sucu istrage, 24-godišnji D.Š. iz okolice Našica, pokušao je, bacajući se kroz zatvoren prozor, pobjeći skokom s drugog kata zgrade.

Mladić je do sada već pravomoćno osuđivan i u tijeku je drugi kazneni postupak protiv njega, a jučer je bio priveden zbog sumnje u pokušaj iznude.

Kada je istražni sudac shvatio da se radi o osobi koja je i ranije imala problema sa Zakonom te da postoje okolnosti po kojima bi 24-godišnjak ponovio isto ili slično kazneno djelo, sudac mu je odlučio  odrediti istražni zatvor zbog stvarne opasnosti da ponovi djelo.

U trenutku kada je potpisivao dostavnicu o prijemu rješenja da ostaje u istražnom zatvoru, mladić je upitao suca i policajce: "Znate li vi da ste sada ovim jedan život ugasili?"

Pokušao skočiti kroz prozor

Nakon toga se brzo okrenuo i pokušao baciti kroz zatvoreni prozor koji je bio u njegovoj blizini.

Miroslav Rožac, glasnogovornika osječkog Županijskog suda, sudac istrage i policajci su skočili sa svojih stolica i uhvatili ga.

D.Š. je ipak zadobio porezotine po čelu i rukama.

"Odmah je pozvana ekipa Hitne pomoći, te je odvezen u Klinički bolnički centar Osijek da mu se pruži adekvatna pomoć. S obzirom da mu je rješenje o određivanju istražnog zatvora uručeno, nakon liječničke obrade biti će odveden u Zatvor Osijek", kazao je Rožac.

Pročitajte više