25-godišnjak prijetio vršnjaku, pa pijan zlostavljao oca i baku

25-GODIŠNJI mladić uhićen je u četvrtak navečer gotovo 12 sati nakon što je ujutro prijetio svome vršnjaku koji mu je dugovao novac. Osim toga zlostavljao je i svoga oca i baku, a sumnja se i da je pokušao izazvati požar u obiteljskoj kući u kojoj je živio.

Zagrebačka policija izvijestila je kako je nasilnik jučer oko 7 sati u Lovćenskoj ulici došao na kućna vrta svojeg poznanika, također 25-godišnjaka, koji mu je dugovao novac. Po ulasku u kuću uputio se prema kuhinji gdje se nalazio set noževa. Oštećeni se prestrašio te je preko balkona pobjegao iz kuće.

Otrčao je na prvi kat do stana svoje tete, ali ga je nasilnik pratio te je zaprijetio i njemu i njegovoj teti tražeći novac. Ona je 25-godišnjaku predala nekoliko tisuća kuna, dok ga je oštećeni pod prijetnjom morao odvesti na autobusni kolodvor. Dok su se vozili oštećeni je nasilniku dao još nekoliko tisuća kuna iz svog novčanika.

Kasnije tokom dana, oko 16 sati, nasilni 25-godišnjak je pijan došao u svoju kuću gdje je maltretirao 49-godišnjeg oca i 80-godišnju baku koju je vrijeđao i prijetio joj. U kući je uništavao namještaj nakon čega je nasrnuo na svoga tatu koji je u sukobu lakše ozlijeđen.

Muškarac je nasilnom sinu pobjegao te ga je prijavio prvom policajcu na kojeg je naišao na ulici.

Sumnja se da je nasilnik pak oko 16.20 sati način izazvao požar na prvom katu kuće pri čemu je nagorjelo 8 kvadratnih metara krovišta, a vatrom je oštećen i namještaj u hodniku i sobi. Također na čitavoj etaži nastala su oštećenja zidova u vidu začađenja.

Požar su oko 18.50 sati ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe, a dok su vatrogasci gasili požar policajci su na raskrižju ulica Mlinovi i Potočani uhitili osumnjičenog i priveli ga u policijsku postaju. 25-godišnjak je pri tom policajcima dobrovoljno predao paketić s 1,2 grama marihuane.

PU zagrebačka je najavila provođenje kriminalističke obrade i podnošenje prekršajna prijave protiv 25-godišnjaka.

I.K.

Pročitajte više