Sin zagrebačke sutkinje uhodio i silovao curu pa "nestao". Raspisan EU uhidbeni nalog

Ilustracija: Shutterstock

Prošlo je više od godinu dana od potvrđivanja optužnice u slučaju 30-godišnjeg sina profesorice prava i poznate bivše sutkinje zbog dva slučaja silovanja, nametljivog ponašanja i protupravnog oduzimanja slobode. Optuženi muškarac nije se pojavio na suđenju zagrebačkog Županijskog suda, već je "nestao", piše Jutarnji list.

Sudski postupak je zapeo jer 30-godišnjak ignorira pozive suda pa je sud za njim raspisao europski uhidbeni nalog. Jutarnji doznaje da je nalog na snazi od 12. siječnja ove godine te da još uvijek nije realiziran.

Dvaput bio u istražnom zatvoru

Postoje indicije da je 30-godišnjak u inozemstvu, no Jutarnjem ta informacija nije potvrđena ni demantirana. Muškarac je u navedenom slučaju bio dvaput u istražnom zatvoru. Prvi put je bio pritvoren nakon što je kazneno prijavljen, a potom je pušten uz mjere opreza, što je uključivalo obavezno javljanje prvog ponedjeljka u mjesecu u policijsku postaju te zabranu približavanja žrtvi.

Drugi put je završio u istražnom jer ga je žrtva prijavila za kršenje mjera. Žena je prijavila da ga je susrela u tramvaju i da ju je fiksirao pogledom 71 sekundu, smijao joj se u facu i pitao je: "Šta se i dalje ljutiš? Hoćemo na kavu ili kebab?"

Uhodio djevojku, zvao je sto puta dnevno, prijetio smrću, auto joj namazao izmetom...

Sin sutkinje optužen je da je od rujna 2015. do prosinca 2021. uspostavljao neželjene kontakte s djevojkom s kojom se jedno vrijeme viđao i koja mu je dala do znanja da je vezi kraj.

Curu je zvao na mobitel stotinu puta dnevno i slao isto toliko poruka tražeći da "provedu još samo jedan lijepi dan". Iako je blokirala njegove pozive, on je mijenjao telefonske brojeve, a uznemiravao je i njezine roditelje. Osim toga, djevojci je prijetio smrću, ali i da će nauditi njezinoj obitelji i partneru. Od bivše je tražio da snima svoj seksualni odnos s dečkom i da mu pošalje snimke, što je ona iz straha i napravila.

U optužnici stoji da je često znao stajati pod prozorom djevojke te da je osluškivao i gledao što radi u stanu. Navodi se da joj je na prozor bacao kamenje, ispred kuće trubio iz auta, a osim toga je u njezin stan potajno stavio uređaj za prisluškivanje, dok je u knjigu na polici ispod TV-a stavio kameru. Jednom prilikom je djevojci namazao auto izmetom i natrpao ga smećem.

Fizički i spolno zlostavljao curu i na kraju je zatočio u stanu

Za djevojku je situacija postajala sve bezizlaznija pa se u više navrata pristala sastati s 30-godišnjakom u nadi, smatra tužiteljstvo, da će on doista prestati s maltretiranjem i uhođenjem.

Međutim, umjesto toga ju je par puta fizički i spolno zlostavljao i prijetio smrću. Na kraju je curu zatočio u stanu, nakon čega se uključila policija, piše Jutarnji list.

Pročitajte više