26-godišnjak je tukao djevojku. Policiji je to samo drski i nepristojni prekršaj

Foto: Pixsell/Goran Kovacic, Google maps

U NOĆI s četvrtka na petak u Viškovu kod Rijeke, 19-godišnju djevojku fizički je napao 26-godišnjak. Svjedoci kažu da joj je udarao glavom o tlo.

Završila je u bolnici. Iz policije kažu s lakšim ozljedama.

"Jedan muškarac pretukao je mlađu djevojku od oko 19 godina. Udario joj je glavom snažno o asfalt jedno dva puta. Hitna pomoć je stigla po djevojku tek oko sat vremena nakon što se to dogodilo, a ona je cijelo to vrijeme nepomično ležala na podu onesviještena. Jedna djevojka joj je pomagala da se tijekom tog vremena ne uguši, a kasnije je stigla i policija. Takve scene se prilično često događaju, ali nitko ništa ne poduzima”, za Fiuman.hr ispričao je jučer jedan od svjedoka događaja.

Sinoć je svjedok Novom listu kazao kako je djevojka odbila 26-godišnjaka, nakon čega ju je on napao. I on i ona bili su u društvu nekoliko prijateljica, odnosno prijatelja. Nakon zatvaranja noćnog kluba, pijani 26-godišnjak upucavao se djevojc ispred lokala i pokušavao je uvjeriti da bude s njim. Ona je to odbila, a on ju je fizički napao i ozlijedio.

Nakon toga je pobjegao s mjesta događaja, a nađen je sinoć oko 19 sati te priveden. Otkriveno je kako je od ranije poznat policiji te da ima podeblji dosje.

Naime, u proteklih desetak godina spomenuti osumnjičenik procesuiran je za počinjenje više prekršajnih i kaznenih djela.

Samo prekršaj?

Fizički napad na djevojku policija je okarakterizirala samo kao remećenje javnog reda i mira uz drsko i nepristojno ponašanje, što spada u prekršaj, ne u kazneno djelo.

Stoga je nasilnik samo prekršajno prijavljen.

"Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja.

Riječ je o počinitelju kojega se sumnjiči da je 28. prosinca 2018. u ranim jutarnjim satima remetio javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Viškovu te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri hrvatske državljanke, starosti od 19 do 23 godine.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je jednu od navedenih djevojaka, 19-godišnjakinju, uz vrijeđanje naguravao i tjelesno ozlijedio ispred ugostiteljskog objekta te se potom udaljio s mjesta događaja. Djevojci je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede, a 26-godišnjaka su nakon cjelodnevne potrage sinoć u 19 sati pronašli i priveli na istraživanje policijski službenici I. policijske postaje Rijeka.

Istraživanjem je k tome utvrđeno da je u proteklih desetak godina spomenuti osumnjičenik procesuiran za počinjenje više prekršajnih i kaznenih djela.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog djela naročito drsko i nepristojno ponašanje, 26-godišnjak je prekršajno prijavljen i bit će doveden nadležnom Prekršajnom sudu", izvijestila je jutros policija.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više