26-godišnjak vozio s 1.59 promila, odbio test na droge. Osuđen na 40 dana zatvora

Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu. Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

Vozač (26) kojeg je policija pola sata iza ponoći zatekla u Makarskoj da pod utjecajem od 1.59 promila alkohola vozi osobni automobil kažnjen je s 40 dana zatvora i 6-mjesečnom zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije, priopćeno je.

Pijanog 26-godišnjeg vozača policija je zaustavila noćas 25 minuta nakon ponoći, prilikom kontrole prometa u Makarskoj, naveli su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Testiran je te mu je utvrđeno 1.59 promila alkohola u organizmu. Policija je 26-godišnjaka željela testirati i na prisutnost droga u organizmu, no odbio je.

Odveden na prekršajni sud

Zadržan je tijekom noći u službenim policijskim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

26-godišnji vozač osumnjičen je za više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, posebno s obzirom na to da je riječ o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, te je odveden na Općinski prekršajni sud.

Nakon saslušanja sud mu je odredio kaznu od 40 dana zatvora, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorijom u trajanju od 6 mjeseci, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 8 dana, naveli su iz splitsko-dalmatinske PU.

Pročitajte više