28-godišnjak se utopio na Jarunu

DVADESETOSMOGODIŠNJI muškarac utopio se u nedjelju na južnoj obali jezera Jarun, na regatnoj stazi gdje je kupanje zabranjeno, dok se sa četiri godine mlađom djevojkom kupao na Otoku hrvatske mladeži, gdje je inače kupanje strogo zabranjeno.

Kako Index doznaje od voditeljice spasilačke službe Lovorke Šimunec, spasilačka služba RC Jarun dojavu o unesrećenomu zaprimila je u nedjelju oko 18:30 sati.

Odmah po primitku dojave, dvojica spasilaca s ronilačkom opremom s Malog jezera krenula su prema tzv. Ribičkoj stazi. Budući je djevojka koja se nalazila na mjestu nesreće bila u šoku, nije mogla točno pokazati gdje je utopljenik.

No, uz pomoć nekoliko ribiča koji su se tamo nalazili, spasioci su 28-godišnjeg N.L. pronašli 20 metara od obale i na četiri metra dubine. Nakon što su ga izvukli iz vode, počeli su s reanimacijom.

Ekipa Hitne pomoć na mjesto događaja stigla je u 18:40 te nastavila s reanimacijom, no bilo je prekasno. Kao jedan od razloga zašto se mladiću nije mogla pružiti pomoć na vrijeme navodi se i taj što je prošlo 15-tak minuta od utopljanja mladića do trenutka kada je djevojka odlučila nazvati policiju.

Djevojka ga je, naime, nakon što nije izronio i prije nego je nazvala policiju, sama pokušala pronaći, roneći nekoliko metara od obale. Nakon bezuspješnog traganja, u panici je nazvala policiju, koja je istu dojavu prenijela spasilačkoj službi Rekreacijsko-športskog centra na Jarunu.

Kako doznajemo od glasnogovornice PU zagrebačke Aleksande Ljube, utopljeni mladić je prije odlaska na Jarun konzumirao alkohol.

Mladićevo je tijelo prebačeno na zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će biti izvršena patološka obrada.

B.S.
Foto: Jarun.hr

Pročitajte više