4-godišnjak rekao teroristu: Ti si vrlo loš čovjek! "Oprosti mi, nismo čudovišta", odgovorio mu je terorist iz Nairobija!

Screenshot: Huffington Post/Metro.co.uk

JEDAN od terorista koji je pucao po shopping centru u Nairobiju četverogodišnjeg dječaka zamolio je za ispriku te mu dao čokoladu, a zatim pustio da pobjegne s majkom i sestrom!

Kako je za britanski The Sun ispričao dječakov ujak, 4-godišnji Elliot suprotstavio se teroristu.

Teroristi su u jednom trenutku kazali kako će pustiti djecu te da djeca slobodno priđu kako bi ih izveli van. Iako u velikom strahu, Amber koja je tamo bila s dvoje djece, se ustala i rekla kako je ona tamo s djecom.

U tom trenutku njen sin rekao je teroristima kako su oni vrlo loši ljudi. Jedan od njih odgovorio mu je: "Oprosti mi, mi nismo čudovišta". Nakon toga Elliotu i sestri dali su čokoladice te ih pustili da s majkom Amber izađu van. Ona je prilikom izlaska povela još nekoliko djece na slobodu.

The Sun piše, pozivajući se na izjave Amber, kako su teroristi govorili da žele ubiti samo Kenijce i Amerikance. "Jedan mi je rekao da se preobratim na islam i pitao opraštam li im?", dodala je Amber.

Trodnevna žalost u Keniji: Pretražuje se trgovački centar, identiteti ubijenih terorista još nisu poznati

Jučer je napokon okončana drama u Keniji koja je započela još u subotu oko 12 sati po lokalnom vremenu kada su pripadnici terorističke skupine Al-Šabab upali u trgovački centar u Nairobiju i počeli nemilosrdno pucati po svima koji su se našli ispred njih.

Poštedjeli su jedino osobe muslimanske vjeroispovijesti dok prema ostalima nisu imali milosti. Ubijane su žene i djeca, pa i trudnice. U napadu koji je trajao četiri dana život je izgubilo 67 osoba, a među njima je i šest pripadnika snaga sigurnosti. Pet je napadača ubijeno dok je 11 osoba uhićeno. Broj mrtvih mogao bi porasti s obzirom na to da se mjesto napada još uvijek pretražuje. Kenija je zavijena u crno te je počela oplakivati žrtve u trodnevnoj žalosti.


"Osramotili smo i porazili napadače. Kenija je gledala u oči zla i trijumfirala", kazao je kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta u televizijskom obraćanju, javlja BBC.

Identitet napadača tek se treba utvrditi

Predsjednik nije mogao potvrditi da se među napadačima nalaze osobe iz SAD-a i Velike Britanije. Kazao je kako u obavještajna izvješća sugeriraju da su u napadu sudjelovala dva ili tri državljanina SAD-a, te žena iz Velike Britanije.

"Trenutno ne možemo potvrditi detalje, no naši forenzički stručnjaci rade na utvrđivanju nacionalnosti terorista", kazao je Kenyatta.

Skupina Al-Šabab odbacila je navode da su u napadu sudjelovale žene. Na Twitteru su objavili kako ne šalju "svoje sestre" u takve napade jer "imaju dovoljno mladića koji su potpuno predani radu".

U napadima je stradali i najmanje 18 stranih državljana iz Francuske, Kanade, Nizozemske, Australije, Perua, Indije, Gane, Južnoafričke Republike i Kine. Ozlijeđeno je 175 osoba, a 62 se i dalje nalaze u bolnici.

Pročitajte više