40 puta izbo i ubio mladića u Crikvenici jer je "čuo glasove". Opet mu se sudi

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NA Županijskom sudu u Rijeci počelo je ponovljeno suđenje Dini Kulišeku za ubojstvo Ivana Jagodića i pokušaj ubojstva njegove djevojke Meriem Demo 2014. godine u Crikvenici.

Podsjetimo, u lipnju prošle godine vijeće Županijskog suda u Rijeci pod predsjedanjem sutkinje Jasenke Kovačić nepravomoćno je osudilo Kulišeka na jedinstvenu kaznu zatvora od 38 godina. Za ubojstvo mu je izrečena kazna od 29 godina zatvora, a za pokušaj ubojstva 12 godina zatvora, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od ukupno 38 godina zatvora.

Izbo Jagodića 40 puta

Suđenje Dini Kulišeku, tada 22-godišnjaku, počelo je u svibnju 2015. godine. Optužen je za ubojstvo Ivana Jagodića te pokušaj ubojstva njegove djevojke, koju je također izbo nožem, a izjasnio se da se ne smatra krivim.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, Kulišek je 13. srpnja 2014. u stanu i vanjskom hodniku zgrade u Ulici kralja Tomislava 118B u Crikvenici nožem zadao brojne ubodne rane Jagodiću i njegovoj djevojci. Mladić je od ubodnih rana umro na mjestu zločina, dok je Meriem Demo spašena hitnom medicinskom intervencijom.

Glasovi u snu

Kulišek je Jagodića, prema optužnici, usmrtio zadavši mu čak 40 uboda nožem, a svoj postupak, bez naznaka kajanja, na sudu je objašnjavao "glasovima u glavi" koji su mu navodno govorili da mora ubiti Jagodića koji mu se, kako je tvrdio, u snu javljao u obličju vraga. 

Kulišek se, kazali su oni koji ga znaju, drastično promijenio nekoliko mjeseci prije zločina. Počeo je spominjati crnu magiju i paranormalne pojave.

Pročitajte više