500 navijača Milana napravilo štetu na odmorištu. MUP: Dosad privedeno 11 navijača

Foto: Google Street View

DEVET autobusa, koji su danas prevozili navijače AC Milana na utakmicu u Zagreb, zaustavilo se danas na odmorištu kod Trsta, nakon čega su navijači izazvali incidente.

Messaggero Veneto piše da se u autobusima nalazilo oko 500 navijača koji su napravili pomutnju i štetu na odmorištu, a vjerojatno i krali robu iz trgovina.

Talijanska policija je objavila da provodi očevid kako bi utvrdila visinu štete i količinu eventualno ukradene robe. Navijači su na kraju nastavili put prema Zagrebu, a na granici ih je preuzela slovenska policija, koja ih je dopratila do granice s Hrvatskom.

Podsjetimo, Dinamo je u petom kolu skupine E Lige prvaka na rasprodanom Maksimiru dočekao Milan u utakmici koja bi mogla odrediti Dinamovu sudbinu u Europi ove sezone. Momčad Ante Čačića pokušat će se revanširati talijanskom prvaku za poraz (3:1) iz drugog kola.

MUP: Dosad privedeno 11 osoba

Hrvatska policija objavila je da je dosad privedeno 11 osoba.

"Do početka utakmice privedeno ukupno šest navijača (pet domaćih i jedan gostujući) i to zbog:   pokušaja ulaska na stadion s nepripadajućom ulaznicom, pokušaja unošenja pirotehničkog sredstva, alkoholiziranosti i paljenja pirotehničkog sredstva.  

Osim ranije privedenih osoba, do kraja prvog poluvremena privedeno je još 5 gostujućih navijača i to: zbog pokušaja unošenja pirotehnike, alkoholiziranosti i posjedovanja maske za lice. Ukupno do sad 11 privedenih osoba", objavio je MUP.

Pročitajte više