600 milijuna dolara prihoda Allied Telesyna

U BEČU je tvrtka Allied Telesyn održala je sedmo godišnje okupljanje novinara iz Središnje i Istočne Europe. Naglasci ovogodišnje konferencije bili su na IP tehnologiji kao budućnosti komunikacijske industrije, te računalnim mrežama kao najbrže rastućem tržištu unutar informacijske tehnologije.

Na konferenciji su se i ove godine okupili predstavnici medija iz sedamnaest europskih zemalja, točnije, zemalja Središnje i Istočne Europe te Njemačke i Švicarske. Novinare je prilikom otvorenja događaja pozdravio Miodrag Šundić, Potpredsjednik Allied Telesyna za Istočnu Europu, te Francesco Stramezzi, CEO i Predsjednik kompanije.

Šundić je prilikom otvaranja konferencije naglasio kako je posebice interesantna dinamika razvoja tržišta kod operatera: oni bilježe porast prometa od 116 posto i porast prihoda od 14 posto, no pad prihoda po bitu od 48 posto.

Prošlogodišnji prodor Allied Telesyna na tržište davatelja Internet usluga nastaviti će se i u narednoj godini dok će poslovni fokus u 2005. godini biti usmjeren ka umrežavanju, radu sa korporacijama i operaterima.

"Prošlu smo financijsku godinu zaključili sa globalnim prihodima u vrijednosti od 600 milijuna dolara. Od toga ćemo 17 posto, odnosno oko 100 milijuna dolara investirati u razvoj i istraživanje novih proizvoda i rješenja", rekao je Šundić. Što se Hrvatske tiče, naglasak je svakako na liberalizaciji tržišta, što za Hrvatsku znači otvaranje novih i velikih potencijala, posebice s pojavom novih fiksnih operatera. "Vjerujem kako će 2005. godina za Hrvatsku biti od izrazito velikog značaja," naglasio je Šundić.

Pročitajte više