Afera vojni karton: Dr. Duje mora platiti Mucalu 15 tisuća kuna premda ništa nije slagao

OPĆINSKI sud u Splitu djelomično je usvojio tužbeni zahtjev Duška Mucala te odredio da mu bivši šef splitskog HDZ-a dr. Duje Marasović ima zbog povrede prava privatnosti isplatiti 15 tisuća kuna. Mucalo je, inače, vrlo neskromno tražio čak 150 tisuća kuna, no sud je takav zahtjev ocijenio pretjeranim.

Bezbednost iz vojnog kartona

Mucalo je tužio užasnut Marasovićevim nastupom na Dnevniku 3 HRT-a uoči njegovog postavljanja za intendanta splitskog HNK-a koncem 2010. godine. Poslovično dobro informirani dr. Duje pojavio se kod Siniše Kovačića ni manje, ni više nego s Mucalovim vojnim kartonom iz JNA. Kada je vidio da je Mucalo bio na kursu "bezbednosti", Marasoviću se pomračilo. A pomračilo se i Mucalu kada je ugledao prizor dr. Duje s njegovim kartonom.

Državno odvjetništvo je bez uspjeha pokušalo utvrditi tko je Marasoviću dostavio povjerljivu dokumentaciju. Dr. Duje je, pak, kazao da je karton našao u poštanskom sandučiću te da je osjećao potrebu da upozna hrvatsku javnost s kakvim kadrovima Kerum misli ovladati splitskim teatrom.

Mucalo se nije previše dvoumio nego je tužio. Za komentar nije bio raspoloživ.

General Jelić govorio o kursevima u JNA

Inače, u sudskom postupku se utvrdilo da dr. Duje nije ništa krivo kazao. Sve je istina, što je potvrdio i sam Mucalo, uvrijeđen što se javnosti otkrivaju detalji sa služenja vojnog roka u JNA. Što se sve radilo na kursu za "bezbednost" sudu je otkrio general Ivo Jelić. Presuda je nepravomoćna pa dr. Duji ostaje mogućnost da uloži žalbu, što ne sumnjamo da će napraviti.

Pročitajte više