Akcija Oluja se neće slaviti samo u Kninu i Zagrebu, nego i u gradovima kroz koje je prošla?

Foto: Arhiva

DVADESETA obljetnica akcije Oluja neće se slaviti samo u Kninu i u Zagrebu, već i u drugim gradovima kroz koje je prošla, neslužbeno doznaje HRT.

Proslava se planira u Karlovcu, Petrinji, Splitu i još nekim gradovima. Djelatnici MORH-a će, prema neslužbenim informacijama, pripremiti prigodne programe, vojarne će otvoriti vrata građanima, a u Splitu će svečanost prirediti mornari iz Lore.

U Zagrebu se pak planira održavanje vojnog mimohoda u kojem će sudjelovati oko tri tisuće hrvatskih vojnika i policajaca. Pridružit će im se navodno i određen broj vojnika iz zemalja članica NATO saveza.

Generali tek iz medija doznali da sudjeluju u organizaciji

Podsjećamo, Vlada RH na današnjoj sjednici donijela je odluku o osnivanju Državnog odbora za organizaciju 20. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja. U odboru su i zapovjednici iz Oluje, generali Ante Gotovina, Mladen Markač, Marijan Mareković i Petar Stipetić koji su, kako javlja RTL, tek iz medija doznali da su imenovani u organizacijski odbor.

Generali Markač, Stipetić i Mareković u telefonskim razgovorima za RTL poručili su kako ne žele sudjelovati u politizaciji oko proslave Oluje. "Srce me boli kad vidim kako se narod dijeli oko Oluje", rekao je Markač, dok Gotovinin komentar nije bilo moguće dobiti jer nije odgovarao na telefonske pozive.

 
 
 

 

Pročitajte više