Akcija za pomoć petogodišnjoj Stephanie pomoći će i drugoj bolesnoj djeci



SREDSTVA za liječenje petogodišnje Stephanie Milda iz Zadra uspješno su prikupljena. U nizu humanitarnih akcija skupilo se više od 2,5 milijuna kuna.

Anita i Ivica Milda svoju su kćer doveli u Zagreb kako bi riješili formalnosti oko vize. U utorak ujutro iz Zagreba putuju najprije za Frankfurt pa zatim u Chicago.

Prema prvim informacija američkog liječničkog tima dr. Davida Frima Stephanie će biti podvrgnuta dvama zahvatima, a cjelokupan period liječenja u Chicagu potrajao bi oko mjesec dana. Kroz nekoliko mjeseci Stephanie će morati i na redovitu kontrolu u Chicago. Zahvaljujući hrvatskih iseljenicima u Chicagu kako obitelj ne bi imala dodatnih troškova sa smještajem isti im je osiguran besplatno.



Stephanie je, podsjećamo, rođena s rijetkom Arnold-Chiarijevom malformacijom koja zahvaća mozak. Bolest joj je dijagnosticirana početkom ove godine. Operacija u Americi koštat će oko 300.000 dolara.

Anita Milda je za lokalni Radio 057 potvrdila da je prikupljeno dovoljno sredstva. Dodala je da Stephanie već u četvrtak u 13 sati ima zakazan pregled kod liječnika.

S obzirom da se očekuje da će ukupan iznos od donacija narednih dana još rasti, izgledno je da će novca na kraju biti i viška. U tom slučaju osnovat će se udruga koja će pomagati drugoj bolesnoj djeci.

"Ako što ostane, mi ćemo osnovati udrugu i ti novci će ići drugoj djeci", izjavila je majka bolesne djevojčice.

"Valja napomenuti da ćemo po povratku male Stephanie zaključiti cijeli ovaj projekt te sa svim detaljima i završnim izvješćem upoznati javnost. Svaka neutrošena kuna koja neće biti potrebna za liječenje male Stephanie biti će iskorištena za osnivanje buduće zaklade koja će pomagati potrebitima", priopćio je Danijel Švenda iz kampanje "Samo želim biti zdrava!".

Pročitajte više