Ako su vam skupi crni tartufi, bijele možete ribati na sitnije

Ilustracija: Željko Badurina

SIMPATIZERE SDP-a uzrujao je medijski prostor koji je dobila Sanja Musić Milanović, supruga premijera Milanovića, logičnom preporukom da oni kojima je kruh preskup odaberu crni i režu ga na tanje šnite.

Preporuka nije pogrešna, Hrvati ne žive zdravo. Osim finskog kruha, za preporučiti im je i plavu ribu tri puta tjedno, manje je masna od friganih lignji. Češću rekreaciju, po mogućnosti plivanje kroz tjedan i planinarenje vikendom, zdravije je od kopanja po kontejnerima. Češće odlaske na more i skijanje - ugodnije je od odlaska na zavod za zapošljavanje.

Gospođa Musić Milanović dobronamjerno savjetuje, pa nije ona kriva što joj je suprug premijer. To je samo nezgodna koincidencija i tričarija, ista je mučila i Tuđmanovu suprugu Ankicu kad je savjetovala svima da se ugledaju na njene uspješne unuke.

Još manje je kriva što živi u Hrvatskoj. Nutricionistički neosvještenoj zemljici u kojoj površni stanovnici razmišljaju hoće li moći kupiti kruh, umjesto koju vrstu.

Najmanje je sirota Sanja kriva što ne živi u stvarnosti.

A stvarnost je sljedeća. Zahvaljujući politici Zorana Milanovića i njegovih maloumnih i korumpiranih suradnika samo u prvih šest mjeseci ove godine zatvoreno je 6159 firmi. Proračun puni 27% građana, ostali ga troše. Kroz predstečajne nagodbe izvršena je pljačka na razini privatizacije devedesetih. Korupcija je na razini HDZ-ove. Na začelju smo svih ekonomskih ljestvica.

U takvim okolnostima, potpuno je neprimjereno da nutricionističke savjete iznosi supruga premijera direktno odgovornog za konačnu propast ekonomije.

Onaj tko je zbog Milanovićeve politike ostao bez kruha sigurno ne treba njegovu suprugu da mu govori koji je kruh zdraviji.

Ostali neka nastave pljeskati brizi supruge Velikog Vođe za nutricionizam u Hrvata. Taj pljesak itekako je razumljiv kad dolazi od, kako prigodna riječ - uhljeba, obješenih na partijsku sisu - oni svakako na naš račun mogu žderati kruh koje žele.

Matija Babić
https://www.facebook.com/matijababicindex
 

Pročitajte više