Amerikanci u strahu od kravljeg ludila: Najmanje pet osoba moglo bi biti zaraženo! Liječnici nisu bacili operacijski pribor!

Screenshot: Youtube

NAKON smrti pacijenta koji je imao operaciju mozga američki liječnici zabrinuti su jer je pacijent imao Creutzfeldt-Jakobove bolest, poznatiju kao kravlje ludilo.  Iz Odjela javnog zdravstva zabrinuti su da bi se bolest mogla proširiti kroz više država i to zbog kontaminiranog kirurškog pribora.

Pacijent sa neurokirurškog odjela Katoličkog medicinskog centra u Manchesteru, državi New Hampshire, došao je u bolnicu pod sumnjom da boluje od Creutzfeldt-Jakobove bolesti.  Budući da standardna procedura sterilizacije kirurškog pribora ne može uništiti infekciju koja uzrokuje ovu bolest sada su u opasnosti i ostali pacijenti jer postoji veliki rizik da bi se mogli inficirati i na taj način oboljeti od iste bolesti, javlja Fox News.

Pacijent koji je imao operaciju u travnju, preninuo je u kolovozu, a simptomi Creutzfeldt-Jakobove bolesti su izuzetno opasne i uključuju promjene u ponašanju, gubitak pamćenja i oslabljenu koordinaciju.

Za ovu bolest ne postoji lijek kao ni terapija, a isto tako ni test po kojem bi se moglo saznati da netko boluje od te bolesti.

CNN javlja kako bi najmanje pet osoba moglo biti zaraženo, no stručnjaci tvrde kako je opasnost od infekcije vrlo mala ali će pružiti svu potrebnu pomoć operiranima i njihovim obiteljima.

Pročitajte više