Amerikanka plakala nad lijesom krive žene: Tijelo majke poslali u Kanadu

Screenshot: CNN

AMERIKANKA Lisa Kondvar pamti svoju pokojnu majku kao prekrasnu, sitnu, ali živahnu plavokosu ženu, no ostala je šokirana kada je na njezinom bdijenju u New Jerseyu u otvorenom lijesu ugledala visoku brinetu, piše CNN.

Naime, njezina majka, Margaret Porkka (82), bila je na odmoru u St. Maartenu kada je iznenada preminula nakon jake vrtoglavice. Porkka je proglašena mrtvom u medicinskom centru St. Maarten nakon čega je prebačena u lokalnu mrtvačnicu čiji voditelj nije dozvolio njezinoj obitelji da vidi tijelo već je samo tražio sedam tisuća dolara za prijevoz tijela natrag u SAD.

Obitelj je dala novac i ostavila majčinu putovnicu te odjeću za sprovod. Tijelo koje im je stiglo na američku adresu nije bilo tijelo njihove majke, ali je bilo u njezinoj odjeći, tvrdi Lisa Kondvar.

"To nije bila mama, poslali su nam krivo tijelo. U šoku smo odmah zatvorili lijes i izašli iz prostorije", rekla je šokirana Lisa.

Obitelj ni nakon par dana nije uspjela doći do odgovora iz bolnice i mrtvačnice koje su počinile ovu nevjerojatnu grešku zbog čega se obitelj morala obratiti institucijama i senatoru Rhode Islanda za pomoć.

Kao da situacija nije dovoljno nevjerojatna, pojavila se indicija da je tijelo Margaret Porkke prebačeno u Kanadu i kremirano jer je na isti dan umrla i jedna Kanađanka te je poslana u istu mrtvačnicu.

Zbog čitave situacije su se oglasile i vlasti St.Maartena: "Morat ćemo provesti DNA analizu kako bismo vidjeli da li je došlo do zamjene identiteta".

Dok čekaju rezultate analize, Porkkina kćerka ima predosjećaj da kremirana žena u Kanadi također nije njezina majka.

"Ako to nije ona, ne znam što ćemo dalje", izjavila je Lisa te dodala da planira unajmiti privatnog istražitelja jer ne vjeruje vlastima St. Maartena.
 

Pročitajte više