Anketa: Izbjeglička kriza nastavlja narušavati popularnost konzervativaca Angele Merkel

Foto: FAH

DRUGI tjedan zaredom pada podrška konzervativcima Angele Merkel pri čemu je glavni faktor izbjeglička kriza bez presedana u EU, piše Reuters pozivajući se na rezultate danas objavljene Forsa ankete.

Konzervativci su nakon prošlotjednog pada popularnosti od 2 boda, ovaj tjedan izgubili još jedan, a dobitnici su Socijalni demokrati (SPD) i Zeleni kojima je podrška porasla za po jedan postotni bod.

Alternativa za Njemačku (AfD), koja nosi biljeg radikalne desnice, bilježi pad popularnost od jedan posto i trenutačno uživa podršku 3 posto ispitanih.

U hipotetskom direktnom glasanju, Merkel je dobila jedan postotni bod manje nego prošli tjedan, ali je s podrškom 52 posto ispitanih birača još uvijek 37 bodova ispred predsjednika SPD-a Sigmara Gabriela.

> Anketa: Pala popularnost Angele Merkel

"Angela Merkel još uvijek ne može poentirati na dominatnom pitanju izbjeglica jer osjeća pritisak što ne odgovara njenom pragmatičnom i smirenom političkom stilu," rekao je šef Forse Manfred Guellner. "Ljudi to primjećuju i znaju da čak niti kancelraka ne može riješiti problem izbjeglica u jednom mahu".

Nijemci na sljedeće parlamentarne izbore izlaze 2017. godine.

Pročitajte više