Anonymousi borbu protiv CISPA-e odvode na ulicu: Mi ne opraštamo i mi ne zaboravljamo!



HAKTVISTIČKI kolektiv Anonymous priznao je da se rat protiv kontroverzne CISPA-e ne može voditi samo mišem i tipkovnicom, te su bitku odlučili preseliti na američke ulice.

U najnovijoj video poruci naslova "Operation Defense. Phase II." pozvali su sve Amerikance da organiziraju masovne prosvjede ispred lokalnih poslovnica kompanija koje su podržale opasni prijedlog zakona, a kojeg je ovog tjedna potvrdio Zastupnički dom Kongresa.

Grupa je priznala i kako DDoS hakerski napadi više nisu tako učinkoviti kao što su bili prije godinu dana, jer su mnoge stranice nadogradile svoje servere kako bi izdržale takvu vrstu napada. Izlazak na ulicu i bojkot su, smatraju, jedini načini da se obrane od CISPA-e, prenosi RT.

"Građani SAD-a, mi smo Anonymousi. "Ovo je posebna hitna poruka koja se tiče statusa CISPA-e. Kao što znate, Kongres ju je ozakonio, Pozivamo građane da fizički prosvjeduju. Ovo uključuje i pripadnike Occupy pokreta. Svi zajedno moramo ustati jer nam oduzimaju naša prava", stoji u poruci.

"Pristaše CISPA-e, trebali ste nas očekivati"

U videu se nadalje pružaju detalji o točnim vremenima i lokacijama prosvjeda. Prva kompanija koja će se naći na udaru je AT&T, čije će poslovnice biti mete između 1. i 5. svibnja. Slični prosvjedi uslijedit će i kod poslovnica IBM-a, Intela, Microsofta i Verizona. Anonymousi su građane pozvali i da bojkotiraju proizvode Pepsija i Coca Cole. Kao i uvijek, aktiviste se podsjeća da na prosvjede ponesu svoje Guy Hawkes maske, te da podršku traže i od lokalnih Occupy pokreta.


"Zapamtite da imate pravo prosvjedovati ako marite za slobodu govora, vaše pravo na privatnost i cenzuru. Ovo je vrijeme za akciju. Branit ćemo naš dom. Mi smo Anonymous. Mi smo legija. Mi ne opraštamo, mi ne zaboravljamo. Pristaše CISPA-e, trebali ste nas očekivati", zaključuje se u poruci.

Pročitajte više