Avion im se srušio na kuću: Majka tijelom pokušala spasiti život svojim sinovima, svi su poginuli

Foto: facebook

ABC NEWS donosi detalje vezane za avionsku nesreću koja se u ponedjeljak dogodila u američkom Marylandu. Marie Gemmel umrla je u pokušaju da zaštiti dvojicu svojih sinova u trenutku zabijanja aviona u njihovu kuću. No, nažalost nije uspjela. Njezino tijelo i tijela njezinog trogodišnjeg sina i bebe stare samo šest tjedana nađena su u kupaonici na drugom katu obiteljske kuće u Gaithersburgu.

"Kad smo ih pronašli, izgledalo je kao da ih je pokušala zaštititi", izjavio je policijski službenik za ABC News.

Njezin muž Ken i njihovo najstarije dijete, djevojčica od pet godina nisu bili u kući kad se nesreća dogodila. Ken je na Facebooku objavio poruku povodom smrti svoje žene i njihovo dvoje djece: "Nema riječi kojima bi se opisali naš gubitak i tuga. Izgubili smo Marie, ljubav iz studentskih dana i ljubav mog života i dvojicu naših malih, nevinih sinova - gubitak koji niti jedna osoba ne bi trebala nikad doživjeti", napisao je.

Embraer EMB-500, komercijalni zrakoplov dvomotorac trebao je sletjeti u zračnu luku u okrugu Montgomeryju, u saveznoj državi Marylandu, kada se srušio u stambenoj zoni, javila je Američka savezna agencija za zrakoplovstvo (FAA).


U nesreći su poginule tri osobe u zrakoplovu i tri u kući na koju je pao zrakoplov, objavio je na Twitteru glasnogovornik vatrogasne službe tog okruga Pete Piringer.

Stanari druge kuće koja je oštećena u nesreći prošli su bez ozljeda.

Ostatci zrakoplova su jako oštetili više kuća u blizini mjesta nesreće.

Zrakoplov je registriran u Chapel Hillu, u Sjevernoj Karolini, piše spcijalizirana internetska stranica FlightAware.

Pročitajte više