B.a.B.e.: Hrabra žena poput Holy ne može opstati u političkoj areni lukavih igrača i zakulisnih spletki

BIVŠA ministrica Mirela Holy nakon jučerašnje je ostavke postala glavna tema razgovora u svim hrvatskim političkim i društvenim krugovima. Povodom njezine ostavke oglasila se i Sanja Sarnavka iz udruge B.a.b.e., koja se zapitala koje to točno sustave vrijednosti štiti hrvatska Vlada.

"Bilo bi divno kada bismo mi uistinu bili država i društvo u kojem je bilo koji oblik političke intervencije neprimjeren i nedopustiv. U tom slučaju nitko ne bi ni očekivao ništa drugo doli ostavku, ali se pitamo hoće li sada svi u Vladi slijediti primjer i ponuditi ostavku zato što su nekoga protežirali ili za nekoga zagovarali i namjestili zapošljavanje ili nedobivanje otkaza. Druge su osobe možda bile mudrije pa o tome nisu ostavile pisani trag, ali nas zanima postoji li itko na poziciji moći u ovoj državi tko nije iskoristio svoj položaj za pogodovanje svojima ili onima od kojih će imati neke koristi", tvrde u udruzi B.a.B.e.

Holy je, kažu, pokazala jedino da ne zna kako se zapravo vode političke igre, za razliku od drugih koji imaju daleko manje kompetencija i hrabrosti za obavljanje dužnosti na koju su postavljeni.

"U ovoj korupcijom i politikanstvom uništenoj zemlji slučaj ostavke dr.sc. Mirele Holy i njezina prihvaćanja od strane premijera Zorana Milanovića samo služi kao još jedan primjer kako se ne valja nikada isticati stručnošću a kamoli odvažnošću.

Žena koja je imala hrabrosti jasno i javno iznositi nekonvencionalne stavove o svemu što je se pitalo očito ne može opstati u političkoj areni lukavih igrača i zakulisnih spletki. Tužno.", zaključuju B.a.B.e.

Pročitajte više