Bandić: Reisman sam dodijelio medalju da je osokolim, to mi je najveći uspjeh u životu!

Foto: Facebook

NA AKTUALNOM satu Gradske skupštine Grada Zagreba, SDP-ovu zastupnicu Ivanu Mlinar Horvat zanimalo je zašto je Judith Reisman dobila medalju Grada Zagreba. Gradonačelnik Milan Bandić odgovorio je kako je to najveći njegov najveći uspjeh koji je napravio u životu.

"Kada sam pročitao u par medija da su se na gospođu slile salve kritika, optužbi i napada, mislio sam da ne živim u Zagrebu. Prvo sam joj se ispričao u ime svih tih koji ruše demokratske standarde Grada Zagreba, pa zvali se oni i sveučilišni profesori. Kada sam je primio, onda je to bio znak male pažnje da joj se ispričam i dodijelim medalju, da je osokolim da i dalje govorim", odgovorio je Bandić.

HDZ-ov Stanko Gačić ustvrdio je da mnogi zagrebački taksisti krše Zakon o cestovnom prijevozu i Odluku o autotaksi prijevozu u Gradu Zagrebu.

"Što se poduzima u tom slučaju? Zašto se ne kažnjavaju ti autoprijevoznici? Imamo danas, između ostalog, točku dnevnog reda o povećanju broja auto taksija u Gradu Zagrebu. Zašto se ništa ne poduzima u gradskom uredu po tom pitanju?", pitao je Gačić.

"Mi nemamo nikakvih instrumenata kako bu ih sankcionirali ili kažnjavali", odgovorio je Bandić. Ipak pozvao je zastupnike da podrže prijedlog o povećanju broja taksija u Zagrebu.

"U početku ste mi derali kožu da odugovlačim s provođenjem Zakona o liberalizacije auto taksi prijevoza. Sada kada smo raspisali natječaj i javilo se više ljudi, sad je opet problem. Gradonačelnik sada predlaže da damo jedan taksi sa 600 na 520 građana i u čemu je problem", rekao je Bandić.
 

Pročitajte više