Bibinjski svećenik će se izvući zbog zastare! "Primio me za penis, neće to samo tako završiti!"



PREMA hrvatskom zakonu za slučaj zlostavljanja dječaka od strane bibinjskog svećenika nastupila je zastara! Žrtve koje su slučaj prijavile policiji proteklih dana nitko o tome iz nadležnih institucija nije obavijestio.

Kako doznaje Zadarski list nakon što je Josip Lenkić Barać prijavio svećenika Ivanova zbog seksualnog zlostavljanja, u srijedu navečer u PU zadarsku stigle su izjave Nenada Bugarije i Mate Šindije, koji također Ivanova optužuju za seksualno zlostavljanje. Svi slučajevi dogodili su se sredinom 80-ih ili u prvim godinama 90-ih, a prema zakonu kazneni progon ne može se poduzeti kada protekne deset i više godina nakon zlostavljanja!

"Otkopčao sam šlic, a on se nagnuo prema meni i uhvatio mi penis."


"Previše je ovo patnje i muke izazvalo mnogima da se samo tako olako završi", kazao je za Zadarski list Mate Šindija koji ima australsko državljanstvo i živi u Sydneyu, te nakon što je doznao za zastaru najavio kako će slučaj prijaviti australskim vlastima! 

"Drugi put kada sam došao do njega, došao sam na ispovijed. Sjeo sam na stolicu pokraj njega. Pitao me mogu li otvoriti svoj šlic. U tom sam ga trenutku pogledao i pomislio - OK, napravit ću to, ali pitao sam se gdje to sada vodi. Otkopčao sam šlic, a on se nagnuo prema meni i uhvatio mi penis. Ja sam ga cijelo vrijeme gledao u oči. Kada je završio nagnuo se natrag. Rekao je da vidi da sam u pubertetu. Ja sam rekao da znam da sam u pubertetu, ustao sam, zakopčao hlače i rekao mu da moram ići ocu nešto pomoći", prenio je Zadarski list dio Matinog sjećanja.

Nenad Bugarija Pittsburgha je već i prije susreta s nadbiskupom Puljićem, u veljači ove godine, kontaktirao odvjetnika u Zagrebu i upoznat je s time da za slučajeve pedofilije u Hrvatskoj postoji ekstremno kratki rok zastare. I u svom prvom istupu, u Zadarskom listu, Bugarija je, kao i oni koji su se javili poslije njega, naglasio kako ne traži nikakav novac ili odštetu.

Pročitajte više