Biskup Jezerinac o problemima Vojnog ordinarijata: Križ nije proklet, ako ga se prihvati s ljubavlju

NEKOLIKO tisuća vojnika, policajaca, vatrogasaca i branitelja okupilo se na 20. tradicionalnom vojnom hodočašću u Mariju Bistricu gdje su ujedno proslavili i 15 godina vojne biskupije. Pridružilo im se i 200-tinjak kolega iz drugih zemalja. Misno slavlje predvodio je apostolski nuncij Alessandro D'Errico, a u propovijedi se vjernicima obratio vojni biskup Juraj Jezerinac.

"Ovdje već 20 godina ranjeni i ožalošćeni nalaze utjehu, zdravi i radosni izriču svoju zahvalnost, neodlučni i smeteni nalaze snagu odlučnog koraka u drugačiji život", istaknuo je Jezerinac.



Kako je naglasio u proteklih 15 godina djelovanja Vojnog ordinarijata, bilo je poteškoća, a ima ih i sada i bit će ih.

"Valja razumjeti vrijeme i njegove zahtjeve, znati da križ nikad nije proklet ako je s ljubavlju prihvaćen. Vojni ordinarijat trsi se da svima navijesti mir, pouzdanje u Boga gospodara povijesti i potrebu odgovornosti svakog djelatnika i naše biskupije u cjelini. Potrebno nam je oživjeti međusobno povjerenje i s njime ući u budućnost koju moramo ponuditi onima kojima smo poslani. Slaveći 15 godina uspostave Vojne biskupije u RH, slavimo ustvari djela Božja u Crkvi vojne i policijske biskupije, djela koja Bog čini po mojim rukama i rukama mojih suradnika vojnih i policijskih kapelana te njihovih pomoćnika", zaključio je Jezerinac. 

Pročitajte više