Biskup Uzinić o zdravstvenom odgoju: Kroz spolnu i rodnu ravnopravnost nudi se iskrivljen pogled na čovjeka

DUBROVAČKI biskup Mate Uzinić tijekom misnog slavlja za  blagdan Male Gospe govoreći o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole, pozvao je sve roditelje da se usprotive takvom podučavanju djece.

"Ne mogu, budući da živimo u ozračju razmišljanja o tome, ne spomenuti i zdravstveni odgoj koji se eksperimentalno uvodi u naše škole, a kojim se, umotano u lijepe i poželjne stvari kao što su zdrav život, prevencija ovisnosti i nasilničkog ponašanja – s čime se svi možemo složiti – našoj djeci kroz tzv. spolnu i rodnu ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje, želi ponuditi i iskrivljen pogled na čovjeka s kojim se velika većina roditelja ne slaže", rekao je biskup Uzinić.

Kako tvrdi dubrovački biskup upravo roditelji, kao oni koji su svojoj djeci dali život, imaju izvorno, prvotno i neotuđivo pravo da odgajaju svoju djecu.

"Upravo taj odgoj mora biti u skladu s njihovim ćudorednim i vjerskim uvjerenjima, ali i da se svim zakonskim sredstvima usprotive namjerama onih koji žele njihovu djecu prisiliti da pohađaju pouku koja je protivna takvim uvjerenjima", naglasio je dubrovački biskup.

Podsjetimo kako Crkva u Hrvata već duže vrijeme izražava nezadovoljstvo uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole.

Pročitajte više