Bitka za najveću utvrdu separatista u Ukrajini: U raketiranju pogođena bolnica u Donjecku

Foto:FAH

U BOMBARDIRANJU  na središte Donecka, separatističkog uporišta na istoku Ukrajine, u nedjelju ujutro pogođena je bolnica, izvijestili su novinari na licu mjesta koji nisu vidjeli ima li žrtava. Nekoliko članova medicinskog osoblja bolnice Kalinina potvrdilo je da nije bilo ozlijeđenih tijekom bombardiranja.

Sve bliže centru

Mrtvačnica i dvije bolničke zgrade pogođene su, izvijestili su novinari. Nekoliko desetaka pacijenata odvedeno je podrume.

Jake detonacije čule su se u nedjelju ujutro oko 6.30 sati. Već nekoliko dana bombardiranja su sve bliža strogom centru Donecka.

Pogođen i stadion Šahtara

Podsjetimo i kako je dom aktualnog ukrajinskog nogometnog prvaka Šahtara iz Donjecka, stadion Donbas Arena oštećen u subotu od eksplozije dviju granata, objavili su iz kluba. Iz Šahtara su dodali kako nitko od klupskih djelatnika nije ozlijeđen u eksplozijama.

Zbog sukoba između ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika Šahtar svoje domaće utakmice ove sezone umjesto u Donjdcku igra u Lavovu.

Papa podržava težnje Ukrajinaca za mirom

Papa Franjo pozvao je u nedjelju tijekom Angelusa na Trgu sv. Petra da se podrže "težnje za mirom" svih Ukrajinaca "ugroženih napetom situacijom i sukobom koji se ne smiruje".

Papa se pred desecima tisuća vjernika "posebno osvrnuo na dragu zemlju Ukrajinu, koja danas slavi nacionalni praznik, sve njezine sinove i kćeri, njihove težnje za mirom i spokojem, ugrožene napetom situacijom i sukobom koji se ne smiruje, uzrokujući tolike patnje civilnom stanovništvu", a o čemu ga je izvijestio jedan ukrajinski biskup.

Papa i Vatikan uputili su nekoliko poziva za mir u Ukrajini, no njihov utjecaj je ograničen.

Ukrajina u nedjelju obilježava Dan neovisnosti.
 

Pročitajte više