Bivša radnica Gavrilovića: Borimo se već 23 godine, a da nije tužio državu ništa se ne bi pokrenulo

Foto: FAH

UDRUGA bivših radnika Gavrilovića protiv Đure Gavrilovića bori se već 23 godine. Tvrde da je obitelj Gavrilović početkom rata 1991. godine privatizacijskom pljačkom došao u posjed ove tvornice, nakon čega ih je izbacio na cestu.

> Gavrilović pod istragom zbog ratnog profiterstva

Štefica Škobić, suosnivačica Udruge bivših radnika Gavrilovića, u razgovoru za Index kaže da su bivši radnici sretni i zadovoljni što je istraga protiv Gavrilovića napokon pokrenuta. No, Škobić smatra da bi optužnica morala biti puno ozbiljnija.

"Ovih 7,8 milijuna o kojima se piše, to je samo ono što je za kupnju tvornice dobio od tadašnjeg ministra Joze Martinovića. A ne spominje se da je i sam stečaj bio nezakonit, da je cijela radnja bila nezakonita", kaže Škobić.

"Da nije tužio državu, ništa se ne bi pokrenulo"

Gavrilović tvrdi da je preuzimanje tvornice bilo sasvim čisto, odnosno da nitko drugi nije niti pokušao kupiti mesnu industriju u Petrinji koja je ratne 1991. godine bila okružena neprijateljskim snagama.

"To nije točno. Nitko nije niti znao da se firma prodaje, pa naravno da se onda nitko drugi nije ni javljao. Gavrilović cijelo vrijeme laže i obmanjuje javnost", kaže Škobić, koja se nada da će istraga koju je Uskok pokrenuo olakšati položaj radnika koji pravdu traže dulje od dva desetljeća.

"Mi se već 23 godine borimo da dokažemo istinu, da dokažemo da smo prevareni i izbačeni na ulicu zbog politike HDZ-a i Žarka Domljana. Meni su Đuro i Greta otvoreno još 1991. godine kazali da im je preuzimanje tvornice omogućio Domljan. Dugo se već borimo, pokrenuli smo mnogo tužbi i kaznenih prijava, ali sve do sada se ništa nije pomaklo. Da on nije pokrenuo tu tužbu, da nije od države tražio tih 300 milijuna kuna, vjerojatno ni sada ne bi bilo ni političkog ni pravnog interesa da se to odradi", smatra Škobić.

Pročitajte više