Bivši glavni istražitelj u slučaju Pistorius dao otkaz i napustio policijsku službu

Foto:  AFP

HILTON BOTHA nekadašnji glavni istražitelj u slučaju Oscara Pistoriusa dao je otkaz i napustio je policijsku službu. Vijest o tome objavio je CNN pozivajući se na službenu izjavu policije u Južnoj Africi. 
 
Podsjetimo kako je prije 2 tjedna sa slučaja Pistorius smijenjen i glavni istražitelj Botha, nakon što se pojavila informacija da je i protiv njega podignuto sedam optužnica za pokušaj ubojstva. Naime, Botha je 2011. godine, s još dvojicom kolega, optužen da je, u pijanom stanju, iz službenog automobila otvorio vatru na minibus prepun putnika. Iako je optužnica povučena nedugo nakon podizanja, jučer je ponovno podignuta, a početak suđenja Bothi očekuje se sredinom svibnja.
 
Pistoriusu se sudi za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp. Ubijena je prije tjedan dana na Valentinovo, a Pistorius tvrdi da je ju ubio slučajno, misleći da se radi o provalniku. Ipak, dokazi na mjestu zločina, kao i kontradiktorne izjave nekih svjedoka, upućuju na to da je Pistorius možda ipak znao da se radi o Reevi te da ju je ubio namjerno. Optužen je za ubojstvo s predumišljajem, a jedan od susjeda prilikom svjedočenja je potvrdio da se iz kuće paraolimpijca nerijetko čula svađa. Par se, kako tvrdi susjed, svađao i na sam dan ubojstva.

Pročitajte više