Bivši srpski glasnogovornik MUP-a pridružio se proruskim separatistima: Idem se boriti protiv zla koje prijeti mojoj svetoj domovini Rusiji

Screenshot: YouTube

NEKADAŠNJI glasnogovornik Protuterorističke postrojbe (PTJ) MUP-a Srbije Radomir Počuča objavio je na svojoj Facebook stranici da je otišao u Ukrajinu boriti se na strani proruskih separatista "protiv zla koje prijeti Svetoj Otadžbini Rusiji", izvijestili su beogradski mediji.

"Jesam, otišao sam u Donbas da se borim protiv zla koje prijeti mojoj svetoj Otadžbini Rusiji... Nisam došao kao plaćenik, ne za novac, nego iz svjesnog uvjerenja da se mora postaviti brana zlu", citiraju mediji Počučinu poruku na Facebooku.

Otišao dva dana prije početka suđenja

Istodobno, B92 navodi kako je Počuča poruku na FB postavio dva dana prije nego bi mu se u Beogradu trebalo suditi zbog rasne i druge diskriminacije.

Taj bivši televizijski voditelj i glasnogovornik jedne od postrojbi u srbijanskom MUP je i ranije na sličan način došao u središte pažnje srbijanske javnosti kad je, također na FB, pozvao navijačke skupine da se fizički obračunaju s pripadnicama nevladine udruge "Žene u crnom" koje su namjeravale obilježiti 15. obljetnicu zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Pozivanje na linč

"Mislim da se ovo ne bi trebalo održati. Gospodo huligani, Delije, Grobari, radovci, Firmaši, umjesto da trošite pesnice između sebe, a veliki ste rodoljubi - udružite se", napisao je tada Počuča i pozivu na linč pridodao i vrlo vulgarne poruke.

Počuča je zbog tog poziva na linč smijenjen s mjesta glasnogovornika PTJ MUP-a Srbije, a suđenje je bilo zakazano u lipnju, ali je otkazano jer je njegov odvjetnik bio na godišnjem odmoru.

Počuča je, prema tvrdnjama beogradskih medija, bio dugogodišnji novinar komercijalne TV Pink Željka Mitrovića, odakle je otišao u MUP na mjesto glasnogovornika PTJ.

Pročitajte više