Blic: Pripadnici Hells Angelsa u Srbiji otimaju, prijete i švercaju

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

"VOĐA motorističke bande stoji ispred moto-kluba. Dvojica njegovih podanika upadaju u lokal. Imali su prsluke ozloglašene skupine. Na šank lijepe naljepnicu Hells Angels i obilježavaju teritorij. Sada taj prostor pripada njima", ovako Blic započinje tekst o zloglasnoj bandi koja na ovaj način preuzima moto-klubove u Srbiji i sije strah motociklistima.

Spominjanje ove kriminalne bande u Srbiji počelo je sredinom 2013. godine kada je vođa Hells Angelsa iz Turske stigao u zemlju i tražio nekoga tko će postati lider ogranka. Turski vođa Hells Angelsa zadužen je za regiju kojoj pripada i Srbija.

"Tražio je među motociklistima nekoga tko je utjecajan, to može kontrolirati masu, tko je ranije osumnjičen za kriminalna djela, ali za koga policija nema dovoljno dokaza", ispričao je vlasnik uglednog moto-kluba za Blic.

Njihov izbor pao je 30-godišnjeg M.V., dugogodišnjeg vođu navijačke grupe "United Force" sa Banjice. Iz Turske je stigla pozamašna suma novca za organiziranje motorističke bande. Vođa bande nije bio motorist, no napravio je sve po uputstvima.

"Otvorio je moto-klub nacionalno obojen i počeo je okupljati podanike", kazao je sugovornik i dodao da je vođama iz drugih zemalja u "interesu da u Srbiji imaju ekipu za šverc droge, oružja i ljudi".

Dobili su i naredbu da se suprotstave organiziranju Parade ponosa u Beogradu, piše Blic.

Pročitajte više