Bogata turistička ponuda za Uskrs u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji

Foto: Shutterstock

USKRSNI blagdani diljem zemlje provode se u krugu obitelji i uz bogat blagdanski stol. I turistička ponuda u Zagrebu i okolici je prilagođena najvećem kršćanskom blagdanu, pa će se i ove godine, tradicionalno pronaći za svakoga po nešto.

Turistička zajednica Grada Zagreba tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak organizira uskrsnu folklornu večer, koja je namijenjena svima, a posebno turistima. Detalje nam je otkrila Ivana Mahnić:

"Uskrsna folklorna večer ponudit će, u kazalištu Komedija, s početkom u 19 sati bogati program u izvedbi folklornog ansambla Turopolje, a posjetitelji će moći uživati u pjesmi i plesu iz svih krajeva Hrvatske", rekla je Mahnić.

Također, uz uskrsnu folklornu večer, Turistička zajednica Grada Zagreba poklanja svim građanima i posjetiteljima prigodnu izložbu uskrsnih pisanica.

"Riječ je o, dakle, tri velike pisanice. Izrađene su od pleksiglasa i okružene predivnim proljetnim sadnicama i time čine prekrasan uskrsni aranžman. Izložba je postavljena do 28. travnja na Kaptolu ispred katedrale."

I diljem Zagrebačke županije naći će se ovog Uskrsa za svakoga po nešto. Ružica Rašperić iz Turističke zajednice Zagrebačke županije pozvala je sve zainteresirane na brojna događanja od Dugog sela, Ivanić Grada, Jastrebarskog, Pisarovine, Samobora, Svete Nedelje, Svetog Ivana Zeline, Velike Gorice, Vrbovca pa sve do Zaprešića.

"Gdje god krenuli u našoj županiji, sve je napravljeno u duhu Uskrsa. Programi su bogati, u svim gradovima imamo proljetne sajmove. To su prodajno-izložbene manifestacija koje nude kupovinu tradicijskih proizvoda. Tu su i zabavni glazbeni programi pa nećete pogriješiti bilo gdje da krenete."

Bogat zabavni program već se tradicionalno priprema i u Zoološkom vrtu Grada Zagreba. Uskrsni doručak velika je atrakcija za posjetitelje, ali i za životinje, rekao nam je edukator Tomislav Krizmanić.

"Ove godine imamo isključivo kaširane pisanice, to jest pisanice izrađene od kaširanog papira u boji koje napunimo s raznom hranom i na taj način dodatno počastimo životinje. Istovremeno, to je dodatna zabava za životinje pošto im u zoološkom vrtu, u zatočeništvu nedostaje tih iznenađenja", kaže Krizmanić.

Svečani doručak servirat će se životinjama na uskrsno jutro.

"Takve pisanice će dobiti neke životinje kao što su, primjerice, afrički lavovi, medvjedi, risovi, čimpanze, majmuni kapucini, mungosi, znači životinje koja inače dobivaju u prehrani tvrdo kuhana jaja."

Svi zainteresirani posjetitelji se mogu pridružiti ovom zanimljivom programu od 9.30 do 11 sati.







 

Pročitajte više