Borac protiv štednje Varufakis uživa na luksuznoj terasi, a najavljuje i selidbu u još veći stan

Foto: FAH

GRČKA vlada radikalne ljevice spremna je "odgoditi primjenu nekih izbornih obećanja" kako bi vratila povjerenje kod europskih partnera, izjavio je grčki ministar financija Janis Varufakis kojega u subotu citira talijanski dnevnik Corriere della Sera.

"Nismo populisti, nismo obećali ništa neostvarivo", izjavio je u petak navečer Varufakis na sastanku iza zatvorenih vrata gospodarskih i financijskih čelnika organiziranom u Cernobbiu, na sjeveru Italije.

"Spremni smo odgoditi primjenu nekih izbornih obveza ako se pokaže potrebnim vratiti povjerenje naših partnera", dodao je on ne ističući koja bi mogla biti ta izborna obećanja.

"Imamo program za četiri godine", kazao je Varufakis.

"Želimo vratiti naš dug do kraja. No, tražimo od naših partnera da nam pomognu oko obnove rasta u Grčkoj. Što se brže stabilizira naša ekonomija, brži će biti ritam našeg vraćanja.

Sa suprugom pozira na terasi luksuznog stana

Varufakis se ovih dana našao na meti kritika i zbog poziranja francuskom časopisu Paris Match zajedno sa suprugom Danae Stratou. Grčki ministar financija i supruga fotografirali su se s čašama vina u ruci na terasi svog luksuznog stana u Ateni, s koje puca pogled na Akropolu. Fotografiju pogledajte ovdje.

U intervjuu za pariški časopis Varufakis i supruga su otkrili i da se uskoro planiraju preseliti u veći stan, koji je u vlasništvu bogate obitelji njegove supruge. Osim na terasi luksuznog apartmana, Varufakis je pozirao i za klavirom u svojoj dnevnoj sobi.

Grčki ministar financija, koji najavljuje borbu protiv mjera štednje koje Grčkoj nameće Europska unija, zbog editoriala u Paris Matchu postao je meta kritika na društvenim mrežama.

"Grčki ministar financija i supruga u glamuroznom editorialu za Paris Match. Nisam odavno vidjela toliko ljutnje na svom Facebooku", napisala je grčka novinarka Matina Stevis. "Socijalizam uz bijelo vino pod Akropolom", napisao je analitičar Janis Kutsomitis.

Pročitajte više