Boris Miletić: Konačni sud prepustio bih Puležanima koji su klevetničkoj kampanji jednom već rekli ne

NAKON što je na konferenciji u PU istarskoj danas priopćeno kako je Martina Duras Pauletić, dugogodišnja bliske suradnice pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, počinila samoubojstvom udisanjem plina sa plinskog štednjaka, Boris Miletić je u priopćenju izrazio nadu kako će to konačno okončati brojne "neukusne i neutemeljene spekulacije" o njenoj smrti, te je još jednom za sva podmetanja optužio političke oponente.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

U svoje osobno ime i ime svih Martininih kolega iz Uprave Grada Pule izražavam još jednom svoju sućut obitelji i nadam se da će sada konačno moći žalovati u miru. Koliko god smo svi bili šokirani ovom tragedijom, još su nas više šokirale i zgrozile neutemeljene i neumjesne špekulacije koje su uslijedile. Nadam se da će današnje očitovanje policije konačno stati na kraj svim neumjesnim i krajnje neukusnim klevetama, a siguran sam da će Puležani znati prepoznati nečasne postupke pojedinaca i određenih grupacija.
 
Konačni nalazi istrage kojoj su policija i sve nadležne institucije pristupile iznimno profesionalno, a u koju ulazi i toksikološka analiza samo su potvrdili dosadašnja očitovanja policije. Zahvalio bih svojim sugrađanima na podršci i povjerenju koje su nam iskazivali i tijekom mučnih zbivanja posljednjih tjedana. Nažalost zlonamjerne insinuacije i otvorene optužbe iznesene bez ikakvih dokaza pojavljuju se redovno prije svakih izbora, ali želim ponovno poručiti kako me one neće pokolebati u daljnjem radu. Neću dozvoliti da se vrijedan i naporan rad za dobrobit Pule blati, a konačni sud prepustio bih Puležanima koji su klevetničkoj kampanji jednom već rekli ne, izabravši program i projekte za bolju Istru i Pulu.

Pročitajte više