Bozanić prijeti: Bilo bi nam žao da se krše međunarodni ugovori u odnosu prema crkvenim prostorima

Foto: Ured Predsjednice

"BILO BI nam žao da se krše međunarodni ugovori u odnosu prema crkvenim prostorima. Ujedno napominjemo da je za ta pitanja mjerodavno ponajprije predstavništvo Svete Stolice u Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije o jučerašnjim događanjima na zagrebačkom Trgu sv. Marka i u župnoj crkvi sv. Marka.

U priopćenju se naglašava kako su se vjernici žalili da danas nisu mogli doći u crkvu sv. Marka na molitvu i liturgijska slavlja.
 
"Suočeni s jučerašnjim događanjima na zagrebačkom Trgu sv. Marka i u župnoj crkvi sv. Marka, prije svega izražavamo žaljenje i zabrinutost. Mi ta događanja pratimo molitvom, da se na miran način i razgovorom riješe napetosti i prijepori, pazeći na dostojanstvo hrvatskih branitelja, osobito onih koji su prinijeli najveću žrtvu za slobodu domovine. To uključuje i human odnos prema osnovnim životnim potrebama branitelja naročito kada su u pitanju najveći stradalnici Domovinskog rata", stoji u priopćenju u kojem se moli da se nađe primjereno rješenje. 


 

Pročitajte više